• Business

    UBS: Κέρδη, επαναγορά μετοχών και νέοι στόχοι εκτινάσσουν τη μετοχή της τράπεζας

    • Bloomberg
    Ralph Hamers, CEO UBS

    Ralph Hamers, CEO UBS


    Η μετοχή της UBS Group εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, αφού η τράπεζα εξέπληξε τους αναλυτές όταν γνωστοποίησε ότι θα αγοράσει μετοχές αξίας έως και 5 δισ. δολαρίων και δημοσίευσε φιλόδοξους στόχους για τα κέρδη και τα κόστη της.

    Ο τίτλος της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας, η οποία ανακοίνωσε επίσης κέρδη και έσοδα τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, κέρδισε έως και 7,5%, βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2018, και διαμορφώθηκε στα 18,34 ελβετικά φράγκα.

    Η επαναγορά μετοχών ήταν μεγαλύτερη από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, ενώ οι νέοι στόχοι για την κερδοφορία και την αναλογία κόστους προς εισόδημα θεωρήθηκαν ως φιλόδοξοι από τους αναλυτές, ιδιαίτερα σε μία περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος των ταλέντων που έχει οδηγήσει σε αύξηση τους μισθούς των τραπεζιτών.

    Key Speakers at Markets for Europe Conference
    Ralph Hamers

    Ο Ralph Hamers, ξεκινώντας το δεύτερο έτος του ως διευθύνων σύμβουλος, έδωσε επιτέλους στους επενδυτές περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδιά του για την τράπεζα. Η απόφαση για αναβάθμιση των στόχων χαιρετίστηκε επίσης από τους αναλυτές αφού η πρώτη του πλήρης χρονιά στη συγκεκριμένη θέση κύλησε με ελάχιστες αλλαγές.

    «Αναμένουμε ότι θα επικεντρωθούμε στα σχέδια επιστροφής κεφαλαίου του 2022, τα οποία είναι πολύ καλύτερα από τις προσδοκίες», έγραψε ο αναλυτής της Citigroup, Andrew Coombs, σε σημείωμα προς τους επενδυτές. Η τράπεζα «φαίνεται ότι έχει κερδίσει μερίδιο αγοράς σε σταθερό εισόδημα και μετοχές το τρίμηνο».

    Η τράπεζα εξακολουθεί να παλεύει με ένα φορολογικό πρόστιμο 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο γαλλικό ανώτατο δικαστήριο και επιβαρύνθηκε με 740 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο που σχετίζονται με την υπόθεση.

    Ένα γαλλικό εφετείο διέταξε τον Δεκέμβριο την τράπεζα να πληρώσει πρόστιμο 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, αφού επικύρωσε το πόρισμα του 2019 ότι η UBS ξέπλενε παράνομα κεφάλαια παρέχοντας στους πελάτες υπηρεσίες για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από τις φορολογικές αρχές.

    Η τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει υψηλότερη δραστηριότητα πελατών το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το τέταρτο, ενώ οικονομικές και γεωπολιτικές ανησυχίες ενδέχεται να επηρεάσουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων.

    Η επενδυτική τράπεζα εμφάνισε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη προ φόρων ύψους 713 εκατομμυρίων δολαρίων, ενισχυμένα από τα υψηλότερα έσοδα από τις κεφαλαιαγορές και την αύξηση των μετοχών κατά 4%.

    Η UBS αύξησε το συνολικό ποσό των μετοχών που σχεδιάζει να επαναγοράσει στα 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια, από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο τέλος του τέταρτου τριμήνου, η τράπεζα είχε ήδη επαναγοράσει μετοχές αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Σχεδιάζει επίσης να αυξήσει το μέρισμά της. Η τράπεζα αναμένει ώθηση 800 εκατομμυρίων δολαρίων στα καθαρά έσοδα από τόκους για ολόκληρο το 2022 από τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Deutsche Bank: Εμφάνισε την πιο κερδοφόρα χρονιά της τελευταίας δεκαετίας



    ΣΧΟΛΙΑ