• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Deutsche Bank: Εμφάνισε την πιο κερδοφόρα χρονιά της τελευταίας δεκαετίας

    • Bloomberg

    Christian Sewing, CEO Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank εμφάνισε την πιο κερδοφόρα χρονιά της τελευταίας δεκαετίας, εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για τον διευθύνοντας σύμβουλο της τράπεζας Christian Sewing, ο οποίος ετοιμάζεται να ανακοινώσει το επόμενο στρατηγικό του σχέδιο.

    Τα έσοδα από αγοραπωλησίες τίτλων σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά 14% το τέταρτο τρίμηνο. Αν και αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ήταν καλύτερο από τη μέση πτώση κατά 15,5% που σημείωσαν οι μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ. Τα κέρδη στο σύνολο του έτους ήταν τα υψηλότερα από το 2011.

    «Το 2021, τετραπλασιάσαμε τα καθαρά μας κέρδη και πετύχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα των τελευταίων δέκα ετών», ανέφερε ο Sewing την Πέμπτη.

    Ο Sewing, ο οποίος περιέκοψε χιλιάδες θέσεις εργασίας και επανεστίασε στην επενδυτική τραπεζική για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, πρόκειται να παρουσιάσει το σχέδιό του για την μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, τον Μάρτιο.

    Βασίστηκε στο ράλι των συναλλαγών για μεγάλο μέρος των δύο τελευταίων ετών προκειμένου να διατηρήσει το σχέδιό του σε καλό δρόμο, καθώς άλλες επιχειρήσεις δυσκολεύονταν να επιτύχουν τους στόχους τους. Καθώς όμως αυτό το ράλι περιορίζεται και ο ανταγωνισμός για τα στελέχη ταλέντα αυξάνεται, θα πρέπει να εξισορροπήσει τις επενδύσεις στην ανάπτυξη, διατηρώντας ταυτόχρονα το κόστος.

    Τα έσοδα από την παροχή συμβουλών για συμφωνίες και από την αύξηση κεφαλαίων συνέβαλαν στην αντιστάθμιση της πτώσης των συναλλαγών το τέταρτο τρίμηνο, και αυξήθηκαν κατά 29% από πέρυσι.

    Στο μεταξύ, η Deutsche Bank εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τη δεξαμενή μπόνους της κατά 15%, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη.

    Ο Sewing έχει επίσης προσλάβει αρκετούς senior traders καθώς εστίασε στην αύξηση των εσόδων και έπρεπε να αντιμετωπίσει απρόσμενες επενδύσεις σε εσωτερικούς ελέγχους μετά από την κριτική που δέχθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές.

    Στις ΗΠΑ, τα έξοδα αυξήθηκαν αρκετά σε ολόκληρο τον κλάδο τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, λόγω της αύξησης του κόστους αποζημίωσης. Τα περισσότερα στελέχη ήταν αισιόδοξα, ωστόσο, ότι η αύξηση των επιτοκίων θα αναζωπυρώσει τα έσοδα από τις συναλλαγές φέτος και ότι η σύναψη συμφωνιών θα συνεχίσει να αυξάνεται.

    Οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες εμφάνισαν έσοδα ρεκόρ 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι από τις μετοχές και τα ομόλογα καθώς και από την παροχή συμβουλών για συγχωνεύσεις, σημειώνοντας αύξηση 40% από το 2020.

    Διαβάστε ακόμη:

    Deutsche Bank: Δύσκολη αλλά εφικτή η συνέχιση της ανάκαμψης των τραπεζών το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ