• Business

    UBS: Ανακατατάξεις στο ΔΣ μετά τη συμφωνία με την Credit Suisse – Νέος οικονομικός διευθυντής

    • Bloomberg

    Sergio Ermotti, CEO της UBS


    Η UBS θα αντικαταστήσει τον οικονομικό διευθυντή της στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης της ηγεσίας της μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

    Η τράπεζα επέλεξε τον Todd Tuckner ως οικονομικό διευθυντή, αντικαθιστώντας τη Sarah Youngwood, σύμφωνα με δήλωση της.

    Επίσης ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse, Ulrich Koerner, θα γίνει μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου UBS μετά το κλείσιμο της συναλλαγής.

    «Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για τη UBS, την Credit Suisse και ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Sergio Ermotti, ο οποίος επέστρεψε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της UBS προκειμένου να εποπτεύσει τη διαδικασία συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

    «Μαζί θα σταθεροποιήσουμε και θα εκπροσωπήσουμε το ελβετικό μοντέλο χρηματοδότησης σε όλο τον κόσμο, ένα μοντέλο που θα είναι κεφαλαιουχικό, λιγότερο εξαρτημένο από την ανάληψη κινδύνων και θα στηρίζεται στη σταθερότητα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας».

    Οι νέοι διορισμοί πραγματοποιούνται την ώρα που οι δύο τράπεζες ξεκινούν την ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

    Η UBS στοχεύει να ολοκληρώσει τη συμφωνία ύψους 3 δισεκατομμυρίων φράγκων το συντομότερο δυνατόν αυτό τον μήνα, με τον επείγοντα χαρακτήρα της να αυξάνεται από την προειδοποίηση της Credit Suisse ότι όσο εκκρεμεί αυτή η κατάσταση τόσο αυξάνεται η μαζική έξοδος των στελεχών της τράπεζας.

    Οι αλλαγές στο ΔΣ της UBS

    Koerner θα ενταχθεί στο εκτελεστικό συμβούλιο του ομίλου UBS

    Tuckner θα γίνει νέος οικονομικός διευθυντής

    Beatriz Martin Jimenez αναλαμβάνει επικεφαλής Non-Core και Legacy και πρόεδρος της EMEA

    Michelle Bereaux διορίζεται Group Integration Officer

    Stefan Seiler ανέλαβε επικεφαλής του Ομίλου Ανθρώπινου Δυναμικού και Εταιρικών Υπηρεσιών

    Η UBS θα διαχειρίζεται αρχικά τις δύο ξεχωριστές μητρικές εταιρείες, την UBS και την Credit Suisse.

    Κάθε μία θα έχει τις δικές της θυγατρικές και υποκαταστήματα, θα εξυπηρετεί τους πελάτες της και θα συναλλάσσεται με τους αντισυμβαλλομένους της.

    Η UBS ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει «όλες τις επιλογές» για τις δραστηριότητες της Credit Suisse στην Ελβετία, με την σχετική ανακοίνωση να αναμένεται πιθανώς μέσα στους επόμενους μήνες.

    Ο Koerner, ο οποίος έχει εργαστεί και στις δύο τράπεζες, θα είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας της Credit Suisse, με την UBS να σχεδιάζει μια «σταδιακή προσέγγιση» για την ενσωμάτωση.

    Η UBS θα θέσει σε εφαρμογή νέες πολιτικές για να διασφαλίσει ότι θα έχει αποτελεσματική εποπτεία.

    Η νέα εταιρεία θα λειτουργεί με πέντε επιχειρηματικά τμήματα, επτά λειτουργίες και τέσσερις περιφέρειες και επιπλέον την Credit Suisse, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

    Ο Iqbal Khan θα συνεχίσει να διευθύνει τον τομέα διαχείρισης πλούτου, ο Rob Karofsky την επενδυτική τράπεζα και ο Suni Harford τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

    Η Sabine Keller-Busse θα παραμείνει Πρόεδρος Personal & Corporate Banking και Πρόεδρος Ελβετίας.

    Ο Tuckner εντάχθηκε στη UBS το 2004 και σήμερα είναι οικονομικός διευθυντής και επικεφαλής της επιχειρηματικής απόδοσης και της διαχείρισης κινδύνων της Global Wealth Management.

    Η Youngwood προσελήφθη από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της UBS Ralph Hamers έπειτα από τη θητεία της στην JPMorgan Chase & Co.

    Διαβάστε ακόμη:

    UBS: Βουτιά 52% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου – Προσέλκυσε νέα κεφάλαια 28 δισ. δολαρίων

    Credit Suisse: Συνεχίζεται το δράμα με εκροές 69 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ