• Business

    UBS: Αύξηση μερίσματος κατά 10% και περισσότερες επαναγορές μετοχών

    • Bloomberg
    UBS

    Ralph Hamers, CEO UBS


    Η UBS σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα για φέτος κατά 10% και πιθανότατα θα υπερβεί τον στόχο για επαναγορές μετοχών, καθώς επιστρέφει πλεονάζον κεφάλαιο στους επενδυτές μετά την ακύρωση της εξαγοράς της Wealthfront.

    Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη θα προτείνει μέρισμα 55 σεντς ανά μετοχή στην ετήσια συνεδρίασή της, από 50 σεντς ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε σε δήλωσή της την Τρίτη. Επίσης αναμένει οι επαναγορές μετοχών να υπερβούν τον στόχο των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022. Η UBS έχει ήδη αγοράσει μετοχές αξίας 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 9 Σεπτεμβρίου.

    Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ακύρωση της εξαγοράς 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της αμερικανικής  αυτοματοποιημένης εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Wealthfront από την UBS, καθώς οι αποτιμήσεις των μετοχών του κλάδου τεχνολογίας κατρακύλησαν. Η συμφωνία θα ήταν η μεγαλύτερη συναλλαγή του Διευθύνοντος Συμβούλου Ralph Hamers από τότε που ανέλαβε τα ηνία πριν από σχεδόν δύο χρόνια και ήταν ο βασικός του στόχος για την διεύρυνση της γκάμας των υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου της UBS.

    Η Wealthfront ιδρύθηκε το 2008 και ήταν από τους πρώτους συμβούλους αυτοματοποιημένων συναλλαγών, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους για να βοηθήσει τους χρήστες να διαχειρίζονται χρήματα. Η εξαγορά επρόκειτο να ενισχύσει την UBS με περισσότερα από 27 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία και πάνω από 470.000 πελάτες στις ΗΠΑ.

    Ο Hamers είπε ότι η τράπεζα πρέπει να αγκαλιάσει μια ευρύτερη βάση πελατών, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι προωθεί αυτοματοποιημένα προϊόντα χαμηλότερου περιθωρίου που δεν αποτελούν το χαρακτηριστικό των εξατομικευμένων προσφορών της UBS.

    Ο CEO της τράπεζα είπε τον Μάιο ότι η UBS μπορούσε «απόλυτα» να ανταγωνιστεί τους τιτάνες της Wall Street στο να συμβουλεύει τους πλούσιους πελάτες.

    Διαβάστε ακόμη:

    UBS: Χρησιμοποιήστε τα ράλι για να μειώσετε θέσεις στις μετοχές

    UBS: Σύμμαχος ο τουρισμός στη φετινή ανάπτυξη για την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ