• Business

    Τζον Μακάφι: Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του μεγιστάνα της τεχνολογίας

    • NewsRoom

    Τζον ΜακΆφι


    Ισπανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Τζον Μακάφι αυτοκτόνησε, όπως προκύπτει από δικαστικό έγγραφο που είδε σήμερα το Reuters, ρίχνοντας έτσι την αυλαία στην έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου του προγραμματιστή υπολογιστών, γνωστού από το ομώνυμο λογισμικό antivirus που κυκλοφόρησε το 1987.

    Ο Μακάφι βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 75 ετών στις 23 Ιουνίου του 2021 μέσα στο κελί του σε φυλακή της Ισπανίας λίγες ώρες μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ισπανίας για την έκδοσή του στις ΗΠΑ όπου καταζητούνταν με κατηγορίες για φοροδιαφυγή.

    Ο Βρετανοαμερικανός μεγιστάνας της τεχνολογίας κρατούνταν στην φυλακή Brians 2 στην περιοχή της Βαρκελώνης επί οκτώ μήνες μετά τη σύλληψή του έπειτα από χρόνια που διέφευγε από τις αμερικανικές αρχές.

    Παρότι η νεκροψία-νεκροτομή είχε ήδη προσδιορίσει ότι ο Μακάφι αυτοκτόνησε, η οικογένειά του είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας μια βαθύτερη έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.

    Το πτώμα του βρισκόταν σε νεκροτομείο της Βαρκελώνης αναμένοντας την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας.

    “Δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία κατηγορίας εις βάρος τρίτου προσώπου για εγκληματική συμπεριφορά”, ανέφερε η απόφαση με ημερομηνία 24 Ιουλίου, η οποία ωστόσο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η οικογένειά του δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει.

    Η απόφαση δεν μπορεί να εφεσιβληθεί ενώπιον τακτικού δικαστηρίου.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

    Διαβάστε επίσης:

    Οι εκδηλώσεις Οκτωβρίου στα Public

    ΤΑΙΠΕΔ: Στην επενδυτική Inmo Parck Invest το κάμπινγκ Κονιαβίτη

    ΕΥΑΘ: Αύξηση τζίρου κατά 1 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ