• Business

    Τζον Κουμάνταρος: Πλουσιότερος κατά 8,94 εκατ. δολάρια μέσα σε 37 ημέρες από την Flour Mills

    • NewsRoom

    (Πηγή: billionaires.africa)


    Ο Έλληνας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζον Κουμάνταρος, πρόεδρος της Flour Mills of Nigeria Plc, έγινε μέσα σε 37 ημέρες πλουσιότερος κατά 8,94 εκατ. δολάρια καθώς η χρηματιστηριακή αξία του μεριδίου του στον όμιλο αυξήθηκε από 164,77 εκατομμύρια δολάρια στις 17 Απριλίου σε 173,71 εκατομμύρια δολάρια.

    Αφού είδε την αξία της επένδυσής του στη Flour Mills να μειώνεται κατά 30 εκατομμύρια δολάρια, ο Έλληνας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είδε στη συνέχεια εντυπωσιακή άνοδο, με αύξηση κατά  8,94 εκατομμύρια δολαρίων το τελευταίο διάστημα.

    Η Flour Mills of Nigeria, που ιδρύθηκε το 1960 με επικεφαλής τον αείμνηστο Γιώργο Κουμάνταρο και τον γιο του, Γιάννη, παραμένει σταθερά σημαντικός «παίκτης» της βιομηχανίας τροφίμων και της αγροτοβιομηχανίας της Νιγηρίας, έχοντας αναπτυχθεί σημαντικά με τα χρόνια.

    Ο Κουμαντάρος, που θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Νιγηρίας, κατέχει μερίδιο 63,34% στη Flour Mills και είναι από τους πιο εύπορους επενδυτές στο χρηματιστήριο της χώρας.

    Θετική πορεία για τη μετοχή της Flour Mills

    Μόνο τις τελευταίες 37 ημέρες, η μετοχή της Flour Mills στο τοπικό χρηματιστήριο έχει ενισχυθεί κατά 5,4%, ωθώντας την κεφαλαιοποίηση του ομίλου πιο κοντά στο φράγμα των 280 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η άνοδος της μετοχής της Flour Mills επηρέασε άμεσα την αξία του 63,34% που κατέχει ο Κουμάνταρος στον όμιλο. Έτσι, τις τελευταίες 37 ημέρες, η χρηματιστηριακή αξία του μεριδίου του αυξήθηκε κατά 8,94 εκατομμύρια δολάρια από 164,77 εκατομμύρια δολάρια στις 17 Απριλίου σε 173,71 εκατομμύρια δολάρια.

    Σημειώνεται ότι η θετική πορεία της μετοχής της Flour Mills και η σημαντική αύξηση της αξίας της μετοχικής συμμετοχής του Κουμάνταρου ενισχύουν περαιτέρω τη θέση του ως βασικού παίκτη και επενδυτή στην ακμάζουσα βιομηχανία τροφίμων και την αγροτοβιομηχανία της Νιγηρίας.

    Καθώς η λειτουργία των αλευρόμυλων συνεχίζει να επεκτείνεται και να διατηρεί τη δυναμική ανάπτυξής της, ο πλούτος του Τζον Κουμαντάρου αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθιστώντας τον έναν από τους πιο επιτυχημένους και σεβαστούς επιχειρηματίες της χώρας.

    Όπως έχει αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ του το mononews.gr, η οικογένεια Κουμάνταρου έχει τις ρίζες της στο χωριό Βαμβακού Λακωνίας και άρχισε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της το 1905, με την ίδρυση της Αλευροβιομηχανίας “Ευρώτας” στον Πειραιά, όμως στα επόμενα χρόνια μεγαλούργησε στη ναυτιλία και ανέδειξε σημαντικούς εφοπλιστές όπως τον Γιάννη Στ. Κουμάνταρο, τον Γιώργο Ι. Κουμάνταρο, την Ντόλυ Γουλανδρή, σύζυγο του Νίκου Π. Γουλανδρή, και τον Σταύρο Νιάρχο.

    Σήμερα τη ναυτιλιακή επιχείρηση διευθύνει ο Γιάννης Γ. Κουμάνταρος, ο οποίος γεννήθηκε το 1961 και ανήκει στην τέταρτη γενιά και ο οποίος νυμφεύθηκε την Έλενα Φιλίππου, κόρη του Κυριάκου Φιλίππου.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Οικογένεια Κουμάνταρου: Μια οικογένεια εφοπλιστών που ξεκίνησε με Αλευρόμυλους και έχει ένα στόλο με 20 ποντοπόρα πλοία

    Οικογένεια Κουμάνταρου: Η ανακοίνωση-έκπληξη της Atlantic Bulk Carriers

    Αλλαγές στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας



    ΣΧΟΛΙΑ