• Business

    Τζέιμι Ρούμπεν: Ο δισεκατομμυριούχος φίλος του Μπόρις Τζόνσον και της Πάρις Χίλτον που σκέφτεται να αγοράσει την Τσέλσι

    • Bloomberg
    Ο Τζέιμι Ρούμπεν με την Πάρις Χίλτον

    Ο Τζέιμι Ρούμπεν με την Πάρις Χίλτον


    Ο Τζέιμι Ρούμπεν, γιος του δισεκατομμυριούχου επενδυτή ακινήτων Ντέιβιντ Ρούμπεν, εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφορά για την απόκτηση της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, την οποία πουλά ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αναφέρει το bloomberg.

    Ο Ρούμπεν σκέφτεται να υποβάλει προσωπικά προσφορά, αν και μπορεί να χρησιμοποιήσει μέρος της περιουσίας της οικογένειάς του, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Οι αδελφοί Ρούμπεν, Σάιμον και Ντέιβιντ κατέχουν περίπου το 10% της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ που αγοράστηκε πρόσφατα για 305 εκατομμύρια στελρίνες (400 εκατομμύρια δολάρια) από μια κοινοπραξία με επικεφαλής το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Καθένας από τους δύο αδελφούς έχει περιουσία περίπου 7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Ο Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της Τσέλσι από το 2003, πουλά την ομάδα, εν μέσω του αυστηρού ελέγχου στον οποίο υπόκειται για τους δεσμούς του με τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

    Ο δισεκατομμυριούχος έδωσε εντολή στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου να ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για να λάβει τα καθαρά έσοδα από την πώληση, είπε σε δήλωση του την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Ρούμπεν είναι οπαδός της Τσέλσι και είχε συμμετάσχει στο παρελθόν στη διοίκηση της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, μιας ομάδας δεύτερης κατηγορίας του Δυτικού Λονδίνου.

    Εργάζεται στον τομέα των οικονομικών και της αγοράς ακινήτων, λέγεται ότι είναι φίλος με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και την celebrity Πάρις Χίλτον και ο λογαριασμός του στο Twitter — που ενημερώνεται τακτικά με αναρτήσεις για το ποδόσφαιρο, την πολιτική και τις επιχειρήσεις — έχει περισσότερους από 64.000 ακόλουθους.

    Ενδεχόμενη απόκτηση της Τσέλσι από τον Τζέιμι Ρούμπεν, θα τεθεί στο μικροσκόπιο της Πρέμιερ Λιγκ, δεδομένης της συμμετοχής της οικογένειάς του στη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ.

    Σύμφωνα με τους κανόνες της Λίγκας, ένα άτομο δεν μπορεί να αποκτήσει «σημαντικό ποσοστό» — που ορίζεται ως 10% ή περισσότερο — εάν έχει ήδη μερίδιο σε άλλο σύλλογο. Οι σκέψεις του Τζέιμι Ρούμπεν βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και ενδέχεται να μην οδηγήσουν σε επίσημη προσφορά, αναφέρουν άλλες πηγές.

    Σίγουρα πάντως ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός εάν αποφασίσει να διεκδικήσει την ομάδα. Υπάρχουν περίπου 20 πιθανοί ενδιαφερόμενοι στη διαδικασία μέχρι στιγμής, ανέφερε το Bloomberg News. Δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς θα προχωρήσουν σε επίσημες προσφορές.

    Τα έσοδα της Τσέλσι είναι μεταξύ των 10 υψηλότερων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με ανάλυση της Deloitte.

    Τα τελευταία ετήσια έσοδα του συλλόγου ήταν περίπου 435 εκατομμύρια στερλίνες, με βάση τα τελευταία στοιχεία που κατατέθηκαν στο Companies House, αν και αυτά τα ποσά αφορούν μία σεζόν που επηρεάστηκε από την πανδημία. Η KPMG αποτιμά την ομάδα σε περίπου 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε και επίσημα πως βάζει πωλητήριο στην Τσέλσι



    ΣΧΟΛΙΑ