ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής του Amazon, Τζεφ Μπέζος, όντας ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Έλον Μασκ, δεν άφησε ασχολίαστη την αγορά του Twitter από τον ιδρυτή της SpaceX.
Μέσα από αναρτήσεις του στο Twitter, ο Μπέζος αναρωτήθηκε, λίγο μετά την ανακοίνωση ότι η πλατφόρμα αλλάζει χέρια:
«Η κινεζική κυβέρνηση επωφελήθηκε από την εξαγορά;», καθώς οι μπαταριές των Tesla κατασκευάζονται στην Κίνα, όπως και πάρα πολλά εξαρτήματα που χρησιμοποιεί η εταιρεία του Μασκ.
Interesting question. Did the Chinese government just gain a bit of leverage over the town square? https://t.co/jTiEnabP6T
— Jeff Bezos (@JeffBezos) April 25, 2022
Το Twitter έχει απαγορευθεί στην Κίνα, όμως υπάρχουν ανησυχίες πως η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή στην πλατφόρμα, για να εμποδίσει χρήστες από το εξωτερικό να επικρίνουν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα.
«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα από αυτή την άποψη είναι να περιπλακούν τα πράγματα στην Κίνα για την Tesla, παρά να έχουμε λογοκρισία στο Twitter», έγραψε ο Τζεφ Μπέζος στο Twitter. «Αλλά θα δούμε. Ο Μασκ είναι εξαιρετικά καλός στον χειρισμό αυτού του είδους της πολυπλοκότητας», πρόσθεσε ο ιδρυτής του Amazon.
Μετά από τις αναρτήσεις του Μπέζος και άλλων γύρω από το ζήτημα, θέση πήρε ακόμη και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι το Πεκίνο θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την Tesla ως μοχλό ελέγχου του Twitter.
Διαβάστε επίσης:
Τιερί Μπρετόν για Twitter: «Θα πρέπει να προσαρμοσθεί απολύτως στους ευρωπαϊκούς κανόνες»
Public Group: Με Νέο Διοικητικό Συμβούλιο επιταχύνει το αναπτυξιακό του πλάνο
Ευρωπαϊκές τράπεζες: Χαμόγελα φέρουν τα υψηλότερα περιθώρια μετά από χρόνια χαμηλών επιτοκίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Energean: Θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άδεια Αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο
- Sunlight Group: Ολοκλήρωση του έργου ReLiFe
- Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ζωντανεύουν στο Golden Hall με τη δράση «Winter Olympic Heroes»
- Χατζηδάκης: Το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα είναι πραγματικότητα την άνοιξη του 2027
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.