• Business

    Twitter προς Έλον Μασκ: Η εξαγορά των 44 δις θα γίνει

    • Newsroom
    Twitter: Νέο αφεντικό ο Ελον Μασκ

    Έλον Μασκ, Twitter


    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τwitter διεμήνυσε ότι η εξαγορά από τον Έλον Μασκ θα γίνει, προς όφελος όλων των μετόχων.

    Παρά τα πρόσφατα tweets  του Έλον Μασκ, το Διοικητικό Συμβούλιο του διαδικτυακού κολοσσού αναφέρει στο Bloomberg ότι σκοπεύει να κλείσει το θέμα της εξαγοράς και να επιβάλλει τη συμφωνία.

    Στην προτεινόμενη εξαγορά προβλέπεται ρήτρα απαγκίστρωσης (breakup fee) ενός δις δολαρίων σε οποιο από τα δύο μέρη δεν προχωρήσει την εξαγορά του Twitter για οικονομικούς λόγους.

    Η μετοχή του Twitter ακολουθεί καθοδική πορεία όσο ο Έλον Μασκ «μοιράζεται» τιτιβίζοντας  τις δεύτερες σκέψεις του για την εξαγορά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

    Οι άνθρωποι όμως που βρίσκονται πίσω από την συμφωνία επιμένουν ότι η συμφωνία θα υλοποιηθεί.

    «Την ώρα που ο Έλον Μασκ  τουιτάρει ασυναρτησίες, κάποιοι άνθρωποι από πίσω «τρέχουν» το deal», αναφέρουν πηγές στο Bloomberg.

    Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter πρότεινε ομόφωνα στους μετόχους να εγκρίνουν τη συναλλαγή με τους διευθυντές να αναφέρουν στο Bloomberg ότι σκοπεύουν να κλείσουν να κλείσει η συναλλαγή.

    Το πρόστιμο του 1 δις.

    Την Τρίτη είδε το φως της δημοσιότητας μία έκθεση 139 σελίδων, όπου περιγράφεται λεπτομερώς το σκεπτικό της προσφοράς αλλά και της αποδοχής από το Twitter της συμφωνίας.

    Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αυτό το έγγραφο είναι προϊόν εργασίας πολλών εβδομάδων από τις ομάδες του Έλον Μασκ και του Τwitter.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τελική έκδοση υπεγράφη από τον Μασκ με τιμή συμφωνίας 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

    Σε αυτή την έκθεση προβλέπεται breakup fee ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για κάθε συμβαλλόμενο μέρος. Ποσό που μπορεί να κληθεί να πληρώσει ο Έλον Μασκ σε περίπτωση που η συμφωνία καταρρεύσει.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει μία συγκεκριμένη διάταξη που επιτρέπει στο Twitter να αναγκάσει τον Μασκ να ολοκληρώσει το deal .

    Σε περίπτωση, δηλαδή, που η συμφωνία καταλήξει στα δικαστήρια, το Twitter μπορεί να εξασφαλίσει μια εντολή που θα υποχρεώνει τον Μασκ να ολοκληρώσει τη συμφωνία, αντί να λάβει χρηματική αποζημίωση για τυχόν παραβιάσεις της.

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, το Twitter δεν έχει κανένα λόγο να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία ή να επανεξετάσει την τιμή.

    Διαβάστε επίσης:

     

    Η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου έχασε 19 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

     

    Vodafone: Ιδρύει Tech Hub στο Ηράκλειο



    ΣΧΟΛΙΑ