• Business

    Twitter: Νέα μήνυση για χρέη 665.000 δολαρίων

    • NewsRoom
    Elon Musk, Ιδιοκτήτης Twitter

    Elon Musk, Ιδιοκτήτης Twitter


    Αντιμέτωπο με ακόμη μία αγωγή βρίσκεται το Twitter, καθώς κατηγορήθηκε από εταιρεία διαχείρισης έργων στην Αυστραλία, ότι δεν πλήρωσε για υπηρεσίες σε γραφεία στο Λονδίνο, το Δουβλίνο, το Σίδνεϊ και τη Σιγκαπούρη.

    Η εταιρεία υποδομής Facilitate με έδρα το Σίδνεϊ επιδιώκει συλλογική πληρωμή άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας (666.000 $) από τις τρεις επιχειρήσεις για οφειλές που χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter.

    Η υπόθεση, στοιχεία της οποίας κατατέθηκαν στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνια στα τέλη Ιουνίου, αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το NCA Newswire.

    «Το Twitter σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο σε ορισμένα από τα γραφεία του και σταμάτησε να πληρώνει αρκετούς πωλητές των οποίων τις υπηρεσίες εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί.

    Ακύρωσε επίσης πολλά συμβόλαια και σταμάτησε να πληρώνει άτομα στα οποία χρωστάει χρήματα», ανέφερε η Facilitate.

    Σημειώνεται ότι, η Facilitate, δεν είναι ή μόνη εταιρεία που έχει μηνύσει το Twitter από τότε που ανέλαβε ο Μασκ, ενώ, έχει ήδη αντιμετωπίσει αγωγές για την «υποτιθέμενη» αδυναμία του να πληρώσει ενοίκιο γραφείων σε όλο τον κόσμο.

    Επιπλέον, κυκλοφόρησε η φήμη ότι την περασμένη εβδομάδα, η απόφαση της εταιρείας να περιορίσει τους χρήστες που δεν πλήρωναν για την υπηρεσία, να βλέπουν μόλις 600 αναρτήσεις την ημέρα, ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας του Twitter να πληρώσει τους λογαριασμούς για υπηρεσίες, προκειμένου να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του ιστότοπου.

    Ωστόσο, ο Μασκ υπογραμμίζει ότι το επιβαλλόμενο όριο, έχει ως στόχο να αποτραπεί η “απόξεση ιστού”.

    Παράλληλα, ως μέρος των μαζικών απολύσεων στο Twitter μετά την εξαγορά του Μασκ στα τέλη του περασμένου έτους, το Twitter δεν διαθέτει πλέον τμήμα Τύπου.

    Πηγή: The Guardian 

    Διαβάστε επίσης: 

    Apple: Αναγκαστικές περικοπές στην παραγωγή των νέων ακουστικών Vision Pro

    Ίλον Μασκ: Το Twitter εφαρμόζει προσωρινά όρια ανάγνωσης

    Mytilineos: Στο 4% – 4,5% το εύρος απόδοσης για το ομόλογο έως €500 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ