• Business

    TUI: Θετικά στοιχεία για τον τουρισμό – Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι επιστρέφουν στα επίπεδα του 2019

    • Bloomberg
    Sebastian Ebel, CEO της TUI

    Sebastian Ebel, CEO της TUI


    Η TUI ανακοίνωσε ότι οι πρόσφατες κρατήσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι εκτοξεύτηκαν στα προ πανδημίας επίπεδα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο τουριστικός τομέας αναπτύσσεται παρά τον υψηλό πληθωρισμό και την μείωση της δύναμης των καταναλωτών.

    Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας παγκοσμίως δήλωσε ότι ο όγκος των κρατήσεων από την αρχή του έτους ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019, λόγω της ζήτησης από ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Οι τιμές είναι επίσης υψηλότερες από τα επίπεδα προ της πανδημίας, ανέφερε η εταιρεία.

    «Η στρατηγική μας είναι σαφής: ποιότητα, πειθαρχία κόστους και μερίδιο αγοράς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel. «Η ταχεία εφαρμογή της στρατηγικής μας έχει αποτέλεσμα, καθώς η δυναμική των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2023 είναι ενθαρρυντική».

    Όπως οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, έτσι και η TUI, με έδρα το Ανόβερο, επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της καθώς οι υψηλότεροι λογαριασμοί των νοικοκυριών επιβαρύνουν τις καταναλωτικές δαπάνες, ωθώντας τους ανθρώπους σε πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν πτήσεις, διαμονή, μεταφορές με λεωφορείο και φαγητό, προκειμένου να ελέγχουν το κόστος του ταξιδιού τους.

    Το καλοκαίρι του 2023 θα μπορούσε να βοηθήσει την TUI να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η εταιρεία τον Δεκέμβριο δήλωσε ότι θα αποπληρώσει το υπόλοιπο πακέτο διάσωσης που έλαβε μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος.

    Οι μέτοχοι θα ψηφίσουν αργότερα την Τρίτη εάν θα μειώσουν το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με αναλογία 10 προς ένα. Η κίνηση θα ενισχύσει την τιμή της μετοχής της TUI αρκετά πάνω από την ονομαστική της αξία. Εάν η τιμή της μετοχής της εταιρείας υποχωρήσει κάτω από την ονομαστική αξία του 1 ευρώ ανά μετοχή, τότε δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου.

    Η TUI ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, οι ζημιές της περιορίστηκαν στα 153 εκατ. δολάρια από 274 εκατ. δολάρια το ίδιο τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ζημιές 129 εκατ. ευρώ.

    Επίσης, η εταιρεία επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για μια σημαντική αύξηση στα υποκείμενα κέρδη στο σύνολο του έτους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Aegean: Αποκλειστική τριετής συνεργασία με τη TUI France για πτήσεις από το αεροδρόμιο της Λιλ



    ΣΧΟΛΙΑ