Οικονομία

Τσακαλώτος για 10ετές ομόλογο: Διακομματικός διάλογος για την επόμενη ημέρα στην Οικονομία

  • NewsRoom
Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


Την θέση ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα με τη συμμετοχή όλων πλευρών διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά και την επιτυχημένη έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

Σε δήλωση του στο news24.gr ο κ.Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι «με την έκδοση του 10ετούς ομολόγου πέφτει και το και το τελευταίο προπύργιο της φιλολογίας αυτών που στηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές».

«Αναδεικνύεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα με συμμετοχή όλων των πλευρών, όπου θα συζητήσουμε ποια είναι τα ποιοτικά στοιχεία ανάπτυξης, ποιο είναι το κοινωνικό κράτος που να είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, ποιο θα πρέπει να είναι το παραγωγικό μοντέλο και ποια η σύγχρονη δημόσια διοίκηση.

Όλα αυτά παίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο για την στήριξη της ανάπτυξης, όσο και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, διασφαλίζοντας ότι όλοι θα είναι ωφελημένοι κατά την ανάκαμψη» αναφέρει στη δήλωση του ο κ.Τσακαλώτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισχυρές πιέσεις αναμένουν τον Τσακαλώτο στο Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας – Πού ελπίζει η Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πανηγυρισμοί» Τσακαλώτου για το 10ετές ομόλογο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο «μικροσκόπιο» Στουρνάρα και Τσακαλώτου τα σχέδια για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζώνΣΧΟΛΙΑ