ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα δύο σχέδια που έχουν τεθεί στο τραπέζι γύρω από το κρίσιμο ζήτημα της ελάφρυνσης των τραπεζικών ισολογισμών από τα κόκκινα δάνεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο διοικητής της και ο υπουργός Οικονομικών συζήτησαν τις παραμέτρους των δύο σχεδίων, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως πρέπει να προωθηθούν και τα δύο, αφήνοντας στις διοικήσεις των τραπεζών να επιλέξουν ποιο ταιριάζει καλύτερα στις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε μιας.
Άλλωστε, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί τα δύο σχέδιο, αυτό της Τραπέζης της Ελλάδος και το λεγόμενο «ιταλικό μοντέλο» του ΤΧΣ, «συμπληρωματικα» μεταξύ τους. Εφόσον λάβουν έγκριση από την Ευρώπη, πρώτα θα λειτουργήσει το σχέδιο του ΤΧΣ και στη συνέχεια αυτό της ΤτΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σχέδιο ΤτΕ για NPEs: Σε διψήφιο ποσοστό ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών-Ωφελημένοι Alpha και Πειραιώς
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόκκινα δάνεια: Στις Βρυξέλλες η πρόταση του ΤΧΣ, στη Φρανκφούρτη της ΤτΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CNN: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι το Ιράν καθαρίζει γρήγορα τις εισόδους σε υπόγειες εγκαταστάσεις πυραύλων (βίντεο)
- Αμπάς Αραγτσί: Οι συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ συνεχίζονται, ας μη δίνουμε σημασία στις εικασίες
- Μιανμάρ: Πάνω από 55 νεκροί από ισχυρή έκρηξη σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες (βίντεο)
- Κρήτη: Στο νοσοκομείο 11χρονος που έπεσε σε ακάλυπτο από ύψος τριών μέτρων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.