• Business

    Τρία κόλπα για να διευθύνεις άψογα την εταιρεία σου από το εξωτερικό!

    • NewsRoom


    Τα ταξίδια αποτελούν σημαντικό κομμάτι στη ζωή ενός επιχειρηματία που θέλει να διευρύνει τους ορίζοντές του, να έρχεται σε επαφή με νέες ιδέες, αντιλήψεις και ανθρώπους, να γίνεται τελικά πιο πετυχημένος ως ηγέτης και πιο αποτελεσματικός για την εταιρεία του.

    Κάθε ταξίδι όμως σημαίνει ότι η επιχείρηση λειτουργεί μόνη της και τη στιγμή που εσείς βρίσκεστε πάνω από τον Ατλαντικό, η ομάδα σας μπορεί να παίρνει σημαντικές αποφάσεις χωρίς την επίβλεψή σας. Αυτό ίσως ακούγεται πολύ τρομακτικό, ειδικά για όσους θέλουν να έχουν τα πάντα υπό τον έλεγχό τους, αλλά είναι διαχειρίσιμο. Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν -ή είναι αναγκασμένοι από τη φύση της δουλειάς τους- να συνδυάζουν επιχειρήσεις και ταξίδια, σας έχουμε μερικές συμβουλές για να το πετύχετε ευκολότερα και το κυριότερο πιο αποτελεσματικά.

    globe

    1. Αφήστε τον έλεγχο.
    Πιθανότατα κάποια στιγμή έχετε πει: “Αν θέλω κάτι να γίνει σωστά, θα πρέπει να το κάνω μόνος μου”. Σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες το έχουν πει. Αυτή η νοοτροπία, όμως, δεν σας δίνει την ελευθερία που χρειάζεται για να ταξιδέψετε. Πρέπει να αναθέτετε αρμοδιότητες.

    Εάν δυσκολεύεστε με την ανάθεση ρόλων και ευθυνών, μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνοι. Περίπου οι μισές εταιρείες έχουν το ίδιο θέμα. Το μυστικό για να νιώθετε ασφαλείς και σίγουροι για τις αναθέσεις είναι να προσλαμβάνετε άτομα με προσόντα συμπληρωματικά προς εσάς. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορείτε να παρεμβαίνετε στη δουλειά τους, αφού στην πραγματικότητα δεν θα γνωρίζετε τη δουλειά τους.

    2. Προσλάβετε υπαλλήλους που δεν σας έχουν ανάγκη.
    Μελέτες έχουν δείξει, χωρίς να προκαλεί έκπληξη, ότι το εξωγενές κίνητρο είναι ένας άθλιος τρόπος για να καθοδηγείς μια συμπεριφορά. Θέλετε πραγματικά υπαλλήλους που να δουλεύουν σκληρά μόνο όταν τους κουνάτε το καρότο και στη συνέχεια χρειάζονται την επιβράβευση της εταιρείας;

    Αντίθετα, προσλάβετε έναν ικανό, αυτόνομο manager να οδηγεί το πλοίο όταν λείπετε και τοποθετήστε δίπλα του άτομα που δεν χρειάζονται συνεχή επιβεβαίωση. Κάτω από τη σωστή ηγεσία, υπάλληλοι με πρωτόβουλο πνεύμα δεν θα χαλαρώσουν και δεν θα επαναπαυτούν τη στιγμή που θα φύγετε από το γραφείο, που σημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν θα πέσει όσο εσείς κάνετε τη βόλτα σας στις όχθες του Σηκουάνα.

    3. Καθιερώστε μοντέλα οργάνωσης που ταιριάζουν με την ομάδα σας.
    Σήμερα η τεχνολογία δουλεύει για εσάς. Αμέτρητοι τρόποι επικοινωνίας, νέες εφαρμογές και ειδικά λογισμικά σας επιτρέπουν να είστε συνεχώς σε επαφή με την επιχείρησή σας από οποιοδήποτε σημείο εύκολα και γρήγορα. Εκπληκτικά εργαλεία, όπως τα Trello, Pivotal Tracker, Basecamp και Podio, έχουν εμφανιστεί για να προσφέρουν πολύ ισχυρές λειτουργίες διαχείρισης project που ταιριάζουν σε κάθε επιχειρηματία που ταξιδεύει.

    Η επιθυμία να ταξιδεύεις μπορεί να είναι δυνατή, ακόμα και ακατανίκητη μερικές φορές. Αν διχάζεστε ανάμεσα στο κυνήγι της ονειρεμένης επιχείρησης και στη χαρτογράφηση ανεξερεύνητων περιοχών, άκου αυτό: Δεν χρειάζεται να επιλέξεις μόνο το ένα από τα δύο.

    Μια ομάδα που μπορεί να “τρέξει” τις καθημερινές εργασίες, ενώ εσείς είστε μακριά σας δίνει το χρόνο και την ευκαιρία να βρείτε νέες δημιουργικές επιχειρήσεις, επενδύσεις και ιδέες, να γεμίσετε έμπνευση, ενέργεια, διάθεση και ορμή για δουλειά. Δημιουργήστε μια ευέλικτη ομάδα ικανή να πετυχαίνει εν τη απουσία σας και βρείτε τα σωστά εργαλεία που να σας κρατούν ενήμερο. Τέλος, αγοράστε μια φωτογραφική και ταξιδέψτε παντού!

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/10-pio-onirikes-eteries-gia-tous-fitites-pou-echoun-ptichio-stis-epichirisis/78519



    ΣΧΟΛΙΑ