• Business

    Toyota: Αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων τον Αύγουστο

    • Bloomberg
    Akio Toyoda, Πρόεδρος Toyota

    Akio Toyoda, Πρόεδρος Toyota


    Η παγκόσμια παραγωγή της Toyota Motor ανέκαμψε για πρώτη φορά σε πέντε μήνες, με την εταιρεία να καταγράφει κέρδη στις αγορές του εξωτερικού και ειδικότερα στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου η αναζωπύρωση του Covid διέκοψε τις αλυσίδες εφοδιασμού πριν από ένα χρόνο.

    Η Νο. 1 αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρήγαγε 766.683 οχήματα τον Αύγουστο, αυξημένα κατά 44% σε σχέση με πέρυσι, όπως ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη. Οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν 3,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 777.047 οχήματα, σημειώνοντας την πρώτη αύξηση σε 12 μήνες.

    Ενώ η Toyota εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την έλλειψη ημιαγωγών και παλεύει με τους παρατεταμένους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας που απορρέουν από την πανδημία, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με πριν από 12 μήνες, όταν τα κρούσματα του Covid ήταν περισσότερα, οδηγώντας στην διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων και κατ’ επέκταση στην έλλειψη ανταλλακτικών.

    Η Toyota έχει τηρήσει τον στόχο παραγωγής της για 9,7 εκατομμύρια οχήματα για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2023.

    Τι αναφέρει το Bloomberg Intelligence:

    Οι πωλήσεις, τα κέρδη και οι ταμειακές ροές της Toyota θα μπορούσαν να υπερβούν τα αντίστοιχα μεγέθη προ της πανδημίας, ενώ το καθαρό χρέος μπορεί να είναι χαμηλότερο – πιθανοί καταλύτες για την εταιρεία να ανακτήσει τις προηγούμενες αξιολογήσεις της σε επίπεδο Aa/AA μεσοπρόθεσμα.

    Η παραγωγή της Toyota στην Ιαπωνία τον Αύγουστο σημείωσε άνοδο 5,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στις 196.038 μονάδες, την πρώτη αύξηση σε πέντε μήνες, σύμφωνα με τη δήλωση.

    Οι μετοχές της Toyota διαπραγματεύονταν με πτώση 0,4% την Πέμπτη πριν από την ανακοίνωση, με τις απώλειες της από τις αρχές του έτους να φτάνουν σχεδόν στο 8%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Toyota: Επένδυση 5,6 δισ. δολ. στην παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

    Toyota: Γιατί μείωσε στο μισό το ποσοστό της στην Uber Technologies



    ΣΧΟΛΙΑ