• Business

    Τραπεζίτης μιλάει για το Mega και (δυστυχώς) προεξοφλεί

    Φώτης Μπόμπολας

    O τέως διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.


    «Πλέον έχουμε χάσει κάθε εμπιστοσύνη στην διαδικασία, οι βασικοί μέτοχοι δεν τηρούν ούτε το ελάχιστο των υποσχέσεων τους. Μας είπαν 4 φορές ότι θα επενδύσουν κεφάλαια και ακόμη περιμένουμε. Οι τράπεζες εδώ και μεγάλο διάστημα έχουν παγώσει τους λογαριασμούς. Δεν λειτουργούν ούτε τα ασανσέρ στο Mega.Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και το κανάλι χάνει σε αξία.  Το σχέδιο που είχε υπάρξει να κλείσει μέσω διαδικασίας πτώχευσης και να ξανανοίξει με νέο μετοχικό σχήμα έχει καταπέσει… Πολλά σενάρια κυκλοφορούν ότι Μαρινάκης και Μπόμπολας θα αποκτήσουν τον έλεγχο του καναλιού, δεν νομίζω ότι ισχύουν.  Πριν αποκτήσουν όμως τον έλεγχο του καναλιού να δουν πως θα πληρώσουν τα 180 εκατ δάνεια.  Οι τράπεζες σχεδόν τα έχουμε ξεγράψει.  Θα γράψουμε ζημία από τα δάνεια στο Mega.
    Το βασικό μας σενάριο για το Mega είναι χρεοκοπία και ζημία για τις τράπεζες 180 εκατ ευρώ».

    Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Επικεφαλής Αττικών Εκδόσεων. Έκανε πρόταση για την διάσωση του Mega
    Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Επικεφαλής Αττικών Εκδόσεων. Έκανε πρόταση για την διάσωση του Mega

    Όπως αναφέρεται στο bankingnews.gr το σχόλιο αυτό δεν το κάνει ένας τυχαίος τραπεζίτης αλλά αυτός που ανέλαβε τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ώστε να διασωθεί το Mega Channel και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν οι τράπεζες.

    Με βάση την εκτίμηση του κορυφαίου στελέχους που μίλησε στο bankingnews «το βασικό σενάριο είναι η χρεοκοπία του Mega. Έχουμε απογοητευτεί από τους μετόχους καθώς μας έχουν υποσχεθεί πολλά και δεν έχουν κάνει τίποτε.

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.
    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.

    Οι τράπεζες έχουν βγάλει από τον πρίζα το Mega. Το κανάλι ή θα χρεοκοπήσει ή οι βασικοί μέτοχοι θα φανούν έστω και μια φορά συνεπείς… Να κατανοήσουν ότι χρόνος δεν υπάρχει.  Αν τα δάνεια καταστούν ληξιπρόθεσμα και απαιτητά θα είναι game over».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/allages-stin-diikisi-tis-attica-bank-ke-teleftees-prospathies-filippopoulou-gia-mega/51333

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/klapisan-fakelli-stichimatikon-eterion/51389



    ΣΧΟΛΙΑ