• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Ποιος είναι ο κρίσιμος στόχος του Χρήστου Μεγάλου


    H Τραπεζα Πειραιώς έχει ως στόχο να να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα  ανοίγματα  κατά 10 δις ευρώ στην επόμενη διετία (5 + 5 δις. ευρώ το 2018 και 2019)  τον οποίο θεωρεί απόλυτα λογικό. Αυτο ανακοίνωσε νωρίτερα στους αναλυτές των ξένων οίκων, η διοίκηση του ομίλου η οποία νωρίτερα δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα του 2017. Όπως ανέφερε, ο στόχος θα επιτευχθεί χωρίς να υπάρξει ανάγκη λήψης πρόσθετων προβλέψεων. Οι υψηλές προβλέψεις 1,2 δισ. ευρώ που σχηματίσθηκαν στο δ΄ τρίμηνο 2017, στοχεύουν ακριβώς στη διευκόλυνση του πλάνου μείωσης των NPEs και παράλληλα αυξάνουν τον δείκτη κάλυψης.

    Οι πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (projects Amoeba και Arctos) που βρίσκονται καθ΄οδόν προς την ολοκλήρωσή τους εντός του β΄ τριμήνου του έτους, θα συνεισφέρουν στο 40% της επίτευξης του στόχου μείωσης των NPEs για φέτος.

    Η διοίκηση της Τράπεζας ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του γ΄ τριμήνου 2018 θα εξαλείψει πλήρως τον δανεισμό από τον ELA.

    Επιπρόσθετα, η διοίκηση της Τράπεζας τόνισε και τη μείωση του λειτουργικού κόστους, επισημαίνοντας ότι μέσω του πρόσφατου προγράμματος εθελούσιας εξόδου αποχώρησαν 1.400 άτομα, κάτι που αποφέρει ετήσιο όφελος 55 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα.



    ΣΧΟΛΙΑ