• Business

    Τράπεζα Αττικής : Ξένοι στην ίδια τράπεζα Γαμβρίλης – Αντωνόπουλος

    Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

    Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Ετών 52. Τέως CEO Τράπεζας Αττικής


    «Ξένοι στην ίδια τράπεζα» φαίνεται ότι είναι Γιάννης Γαμβρίλης και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος αφού δεν κατορθώνουν τους τελευταίους μήνες ούτε καν να υπογράψουν, μαζί ή έστω ο ένας εκ των δύο, την δήλωση που συνοδεύει τα οικονομικά αποτελέσματα της Attica Bank.

    Η διοίκηση της Attica Bank – με αυτή τη φράση υπογράφεται και η δήλωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που δημοσιεύτηκαν χθες – κρατά, είναι η αλήθεια, χαμηλό προφίλ τους τελευταίους μήνες όταν την περιπετειώδη διαδικασία αύξησης κεφαλαίου, ακολούθησε η ηχηρή έρευνα της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας για τον τρόπο διεξαγωγής της αύξησης.

    Γαβρίλης Ιωάννης, Πρόεδρος, Attica Bank
    Γαβρίλης Ιωάννης, Πρόεδρος, Attica Bank

    Η έρευνα συνεχίζεται, κάνει «φυλλό και φτερό» την τράπεζα αφού δεν αφορά μόνο την αύξηση αλλά επεκτείνεται σε πρακτικές, διαδικασίες και εταιρική διακυβέρνηση, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μεγάλο όγκο ευρημάτων που χρήζουν ενδελεχούς διερεύνησης.

    Η εμπλοκή συμβούλου της τράπεζας στο σκάνδαλο με τα διαφημιστικά κονδύλια κρατικών επιχειρήσεων δεν βοήθησε το κλίμα σε βάρος της Attica Bank.

    Οι κ.κ. Γαμβρίλης και Αντωνόπουλος δεν πολυεμφανίζονται ούτε καν γραπτώς αφού δεν υπογράφουν καν τη δήλωση που βρίσκεται κάτω από τα αποτελέσματα τριμήνου, τα οποία μάλιστα κάνουν λόγο για επιστροφή σε κερδοφορία.

    Ενώ υπογράφουν τις οικονομικές καταστάσεις, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος δεν βάζουν το όνομά τους κάτω από τη δήλωση, κάτι που είθισται στα ανάλογα δελτία τύπου. Tην τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο δελτίο τύπου αποτελεσμάτων το όνομα του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου ήταν στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και έκτοτε σιωπή…

    Εμπειρος συνδικαλιστής στον χώρο των μηχανικών ο Γιάννης Γαμβρίλης, μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ έχει άλλες παραστάσεις για το χρηματοπιστωτικό κλάδο από τον χαμηλών τόνων, πολύ νεότερό του, και προερχόμενο από την αγορά Αλέξανδρο Αντωνόπουλο.

    Η σχέση των Γαμβρίλη – Αντωνόπουλου δεν είναι πάντως το μεγαλύτερο από τα προβλήματα της τράπεζας. Η πίεση από την Τράπεζα της Ελλάδος να ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου και να βρεθούν τα 70 εκ.ευρώ που λείπουν είναι σημαντικό πρόβλημα, όπως και η πίεση για αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, η ΤτΕ επιδιώκει την αντικατάσταση του Γιάννη Γαμβρίλη και την εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, όπως και στις συστημικές τράπεζες ώστε τις διοικητικές θέσεις να καλύπτουν τεχνοκράτες.

    Παράλληλα, η έρευνα των στελεχών της ΕΚΤ παραμένει σε εξέλιξη και το πόρισμά της θα είναι καίριο για την επόμενη ημέρα της τράπεζας. Eξελίξεις σε όλα τα ανοικτά μέτωπα αναμένονται εντός του καλοκαιριού ενώ ενδιαφέρον θα έχει η γενική συνέλευση της τράπεζας στις 16 Ιουνίου, στην οποία θα εκλεγεί και το νέο διοικητικό συμβούλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-49628-2/49628

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/oi-sekiouritades-eprepe-na-petaxoun-ton-polaki-exo-apo-to-ipourgio/49621



    ΣΧΟΛΙΑ