• Business

    Τραμπουκισμοί στη Ρόδο: Άγνωστοι επιτέθηκαν σε τοπική εταιρεία ΕΙΧ – συνεργάτη της Uber


    Μεθόδους που παραπέμπουν σε ακραία καθεστώτα αποφάσισαν να εφαρμόσουν οι οδηγοί ταξί στη Ρόδο, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έναρξη των υπηρεσιών της Uber στο νησί των Ιπποτών. Παίρνοντας τον νόμο στα χέρια τους, σαν να βρίσκονται στην Άγρια Δύση, οι ταξιτζήδες του νησιού, βανδάλισαν ΕΙΧ τοπικού συνεργάτη της εταιρείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδόσης Καστανίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου είχε εξαπολύσει τις προηγούμενες ημέρες απειλές εναντίον του τοπικού συνεργάτη της Uber, ότι αν λειτουργήσει η εταιρεία θα καταστρέψουν τα οχήματά της.

    Πηγές από τη Ρόδο αναφέρουν αποκλειστικά στο mononews ότι η τοπική εταιρεία έχει κινηθεί νομικά, αποστέλλοντας εξώδικο εναντίον του κ. Θεοδόση Καστανίδη.

    Την Τετάρτη 26 Απριλίου, οδηγοί ταξί αποφάσισαν να κάνουν πράξη τις απειλές και προχώρησαν σε βιαιοπραγίες εναντίον οδηγών και αυτοκινήτων της τοπικής εταιρείας. Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν την Πέμπτη 27 Απριλίου, όταν άγνωστοι δράστες προκάλεσαν σημαντικές φθορές σε αυτοκίνητα της εταιρείας, τα αναποδογύρισαν και χτύπησαν ανελέητα υπαλλήλους της.

    Οι οδηγοί ταξί του νησιού, που υπαινίχθηκαν ότι η τοπική εταιρεία δεν λειτουργεί νόμιμα, προέβησαν σε σκηνές που δε θυμίζουν καθόλου τη λειτουργία μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας.

    Να σημειωθεί δε, ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, εκτός από ταξί στο νησί μπορούν να κυκλοφορούν και επιβατικά ΙΧ με οδηγό.

    Νωρίτερα, με ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αποτρέψουν την παραμονή της Uber στη Ρόδο. Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί κάνει λόγο για αθέμητο ανταγωνισμό, ο οποίος θα αυξηθεί κατακόρυφα με την παρουσία της Uber στο νησί.

    Όσοι μετακινούνται με την Uber, λαμβάνουν πάντα το νόμιμο φορολογικό παραστατικό τους, οι πληρωμές γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ενώ έχει καθοριστεί μία ελάχιστη μίσθωση διάρκειας 30 λεπτών με ελάχιστο κόστος 36 ευρώ, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία. Παράλληλα, η μίσθωση κάθε αυτοκινήτου αναρτάται σε ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Μεταφορών.

    Με ανακοίνωσή της,  η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece καταδίκασε το συμβάν αναφέροντας ότι «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άσκηση βίας και υπό οποιαδήποτε συνθήκη δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε απειλές. Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες Αρχές με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να συνδράμουμε στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Θα στηρίξουμε τον τοπικό συνεργάτη μας, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον των υπευθύνων των επιθέσεων. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να στηρίζουμε, μέσω της συνεργασίας μας μαζί τους, τους οδηγούς ταξί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εγχώριος και διεθνής τουρισμός».

    Η εταιρεία μεταφορικού έργου μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έναρξη των υπηρεσιών της Uber , μετά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν εναντίον της αναφέρει μεταξύ άλλων «Τα τελευταία 24ωρα, έχουν συμβεί στο νησί της Ρόδου αδιανόητες πράξεις απειλών, ξυλοδαρμών, εκβιασμών και δολιοφθορών από οργανωμένη και καθοδηγούμενη ομάδα, καταλύοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και νόμιμης οικονομικής δραστηριότητας».

    Μετά το βίαιο περιστατικό της Μυκόνου, με τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, ακολουθεί το περιστατικό στο νησί της Ρόδου. Εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, η «δικαιοσύνη» για άλλη μία φορά περνά σε άλλα χέρια που επικαλούνται την υπεράσπιση του δικαίου με τρομοκρατία, εκφοβισμό και βιαιοπραγίες άνευ προηγουμένου.

    Διαβάστε επίσης:

    Uber: Καταδικάζει τα περιστατικά βίας στη Ρόδο

    CoolRhodes: Καταγγέλουμε τη βία, η νομιμότητα δεν εκβιάζεται



    ΣΧΟΛΙΑ