• Business

    Τραμπ: Ανοίξτε το εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια… τώρα

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ

    Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter, προέτρεψε την Καλιφόρνια να επιτρέψει στην Tesla και τον Έλον Μασκ να ανοίξει εκ νέου το κέντρο συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων.

    «Η Καλιφόρνια πρέπει να αφήσει την Tesla και τον Έλον Μασκ να ανοίξει το εργοστάσιο, ΤΩΡΑ. Μπορεί να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια!», έγραψε στο Twitter.

    Τη Δευτέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι η παραγωγή συνεχίστηκε στο μοναδικό αμερικανικό εργοστάσιο οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, αψηφώντας μια εντολή να παραμείνει κλειστό και λέγοντας ότι εάν έπρεπε να συλληφθεί κάποιος, πρέπει να είναι αυτός.

    Η Tesla δεν σχολίασε αμέσως το tweet του Τραμπ.

    Ο Μασκ το Σαββατοκύριακο απείλησε να φύγει από την Καλιφόρνια για το Τέξας ή τη Νεβάδα μετά το κλείσιμο του εργοστασίου του.

    Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ δήλωσε τη Δευτέρα ότι μίλησε με τον Μασκ πριν από αρκετές ημέρες και ότι οι ανησυχίες του ιδρυτή της Tesla βοήθησαν την πολιτεία να ξεκινήσει τη σταδιακή του επανεκκίνηση κατασκευών, την περασμένη εβδομάδα.

    Η Tesla, η οποία διαθέτει επίσης εργοστάσιο οχημάτων στη Σαγκάη και κατασκευάζει άλλο στο Βερολίνο, το Σάββατο μήνυσε την κομητεία, ισχυριζόμενη ότι παραβίασε το σύνταγμα της Καλιφόρνιας, αψηφώντας τις εντολές του Νιούσομ, που επέτρεπαν στους κατασκευαστές να ανοίξουν ξανά τα εργοστάσιά τους.



    ΣΧΟΛΙΑ