• Business

    Τότεναμ: Ανοιχτός σε πώληση ποσοστού της ομάδας ο πρόεδρος της Ντάνιελ Λέβι

    • NewsRoom
    Daniel Levy, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Τότεναμ πηγή: Adams/Bloomberg

    Daniel Levy, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Τότεναμ πηγή: Adams/Bloomberg


    Ο πρόεδρος της Τότεναμ Ντάνιελ Λέβι είναι ανοιχτός στην πώληση μεριδίου της ποδοσφαιρικής ομάδας του Λονδίνου και δήλωσε ότι θα μπορούσε να αγοράσει ξανά τον αρχηγό της Αγγλίας Χάρι Κέιν στο μέλλον.

    Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω πραγματικό ενδιαφέρον να φύγω από την Τότεναμ, αλλά έχω καθήκον να εξετάσω οτιδήποτε μπορεί να προτείνει κάποιος». «Δεν είναι για μένα, είναι για το τι είναι σωστό για τον σύλλογο», πρόσθεσε.

    Ο Λέβι είπε ότι η Spurs (παρατσούκλι της Τότεναμ) είχε δεχθεί προσφορές στο παρελθόν από την Άπω Ανατολή, τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ, αλλά ότι «δεν έχει τεθεί τίποτα στο τραπέζι μας που πιστεύαμε ότι ήταν προς το συμφέρον των μετόχων».

    Οι Αμερικανοί επενδυτές έχουν επενδύσει πολλά σε ποδοσφαιρικές ομάδες της Premier League.

    Την περασμένη εβδομάδα, η 777 Partners LLC με έδρα το Μαϊάμι συμφώνησε να αγοράσει την Everton FC, ενώ κορυφαίες ομάδες όπως η Arsenal, η Chelsea, η Liverpool και η Manchester United βρίσκονται όλες στα χέρια Αμερικανών ιδιοκτητών.

    Η μεταγραφή του Χάρι Κέιν, του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας, στη γερμανική Μπάγερν Μονάχου αυτό το καλοκαίρι ήταν ένα πλήγμα για τον σύλλογο.

    Ωστόσο, ο Λέβι είπε ότι μια ρήτρα επαναγοράς θα μπορούσε να σημαίνει επιστροφή του Κέιν στο μέλλον.

    «Αν ο Χάρι, μια μέρα, θέλει να επιστρέψει στην Premier League και θέλει να έρθει στην Τότεναμ, θα είχαμε τη δυνατότητα να τον ξανααγοράσουμε», είπε ο Λέβι, προσθέτοντας: «Ο Χάρι ήταν ένας καταπληκτικός παίκτης, κάποιος που προέρχεται από την ακαδημία μας, αλλά δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον. Ποιός ξέρει.”

    Η Τότεναμ έχει αντιμετωπίσει προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

    Ο ιδιοκτήτης της, ο δισεκατομμυριούχος Τζο Λιούις, κατηγορήθηκε τον Ιούλιο στις ΗΠΑ για για inside trading.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη κατηγόρησαν τον 86χρονο ότι μετέφερε εμπιστευτικές πληροφορίες από εταιρείες στις οποίες ήταν ο ίδιος μεγαλοεπενδυτής, σε φίλους, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών του πιλότων, βοηθών και ερωτικών συντρόφων του.

    Δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ροζ σκάνδαλο inside trading με τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Τότεναμ

    Toshiba: Aποχωρεί από το χρηματιστήριο μετά από 74 χρόνια

    Starbucks: Επένδυση δισεκατομμυρίων στη «super-fast» εξυπηρέτηση



    ΣΧΟΛΙΑ