• Business

    Το success story της Stoiximan: Πώς εξελίχθηκε σε μία εταιρεία των 450 ατόμων και αξίας 136 εκατ. ευρώ

    Γιώργος Δασκαλάκης. CEO stoiximan


    Το απόλυτο success story στον επιχειρηματικό χώρο των διαδικτυακών παιγνίων ενσαρκώνει η εταιρεία stoiximan. Πριν από περίπου πέντε χρόνια, η εταιρεία στήθηκε με μετοχικό κεφάλαιο λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ, αλλά πλέον αποτιμάται… 136 φορές περισσότερο. Τουλάχιστον αυτό συνάγεται με βάση το πρόσφατο deal στρατηγικής συμμετοχής του ΟΠΑΠ που απέκτησε το 36,75% της stoiximan έναντι 50 εκατ. ευρώ. Γεγονός που οδηγεί την αποτίμηση ολόκληρης της εταιρείας στα 136 εκατ. ευρώ ή 8,5 φορές τη λειτουργική της κερδοφορία στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς που ήταν 16 εκατ. ευρώ.

    Όπως εξήγησαν στη σημερινή συνάντησή τους με τους δημοσιογράφους τα στελέχη της stoiximan, το μεγάλο deal με τον ΟΠΑΠ θα έχει και συνέχεια, καθώς μετά την ολοκλήρωση του εσωτερικού ελέγχου θα υπάρξει σύσταση κοινής εταιρείας για τις διαδικτυακές δραστηριότητες σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Στην εταιρεία αυτή, ΟΠΑΠ και stoiximan θα έχουν ίση εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ μοιρασμένη στη μέση και η μετοχική τους απεικόνιση, αν και επ’ αυτού μπορεί, μελλοντικά, να υπάρξουν μεταβολές.

    Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της stoiximan Γιώργος Δασκαλάκης, η stoiximan είναι αξιόπιστος σύμμαχος για την ελληνική οικονομία, με ετήσια συνεισφορά στο Δημόσιο από άμεσους και έμμεσους φόρους της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η εταιρεία απασχολεί 450 άτομα, με περισσότερες από 300 προσλήψεις να έχουν γίνει την τελευταία διετία. Μάλιστα, ο μικρότερος μισθός είναι 860 ευρώ για αποφοίτους πανεπιστημίου (junior επίπεδο), ενώ στόχος του Γιώργου Δασκαλάκη είναι να προσλαμβάνει μόνο Έλληνες σε μία προσπάθεια, στο μέτρο του δυνατού, να περιορίσει το brain drain. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο ίδιος, υπάρχουν αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι είχαν μετοικίσει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Βρετανία, η Μάλτα , Γαλλία,  και επέστρεψαν μετά τη δυνατότητα που τους δόθηκε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους στην Ελλάδα.

    Πρόσθεσε, επίσης, «ότι μέσα στον έντονο ανταγωνισμό με τον ΟΠΑΠ, δημιουργήθηκε στο τέλος αμοιβαίος σεβασμός».

    Τα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι θα διατηρηθεί η υφιστάμενη διοίκηση, ενώ η stoiximan θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ Γιάννη Σπανουδάκη, η stoiximan σκοπεύει μάλιστα να ενισχύσει την παρουσία της στο εξωτερικό, όπου, εκτός από την Κύπρο, τη Γερμανία και την Αυστρία, σειρά φαίνεται να παίρνει η Πορτογαλία.

     



    ΣΧΟΛΙΑ