• Business

    Το στοίχημα των 500.000 επιβατών στην Ελλάδα για την Air China


    Την ενδυνάμωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά δρομολογεί η Air China. Ο κινέζικος γίγαντας των αερομεταφορών αποφάσισε να διατηρήσει και κατά τη χειμερινή περίοδο σε τρεις τις εβδομαδιαίες πτήσεις στη γραμμή Αθήνας – Πεκίνου ενώ παράλληλα εξετάζει την προσθήκη και τέταρτης απευθείας πτήσης από το 2020. Η αεροπορική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Κίνας αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς τα δυο τελευταία χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που η κινέζικη εταιρεία εγκαινίασε την απευθείας σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου (27 Σεπτεμβρίου 2017), με τις τάσεις να προμηνούν ακόμη μεγαλύτερο άνοδο.

    Ο General Manager της Air China Athens, Fan Heyun ανέφερε χθες πως τα περιθώρια ανάπτυξης της αεροπορικής κίνησης μεταξύ των δυο χωρών είναι τεράστια και εξέφρασε την βούληση του κινέζικου ομίλου να εστιάσει στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στην Ελλάδα. Μάλιστα, χαρακτήρισε μικρό το σημερινό αριθμό των Κινέζων τουριστών που έρχονται στην χώρα μας, σημειώνοντας πως με την κατάλληλη προώθηση μπορεί να φθάσουν μέχρι και τις 500.000 τον χρόνο, με δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι Κινέζοι ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη του κόσμου για διακοπές.

    «Ο αριθμός των επιβατών θα μπορούσε να ήταν πέντε ή και δέκα φορές μεγαλύτερος απ’ ότι είναι σήμερα. Και αυτό γιατί πολλοί Κινέζοι γνωρίζουν την Ελλάδα, η οποία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Με τη σωστή ενημέρωση και το κατάλληλο promotion ευελπιστούμε ότι μπορεί να φθάσουν έως και μισό εκατομμύριο», είπε χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει πως μόνο την Ταϊλάνδη επισκέπτονται πάνω από 10 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες και την Ιαπωνία περίπου άλλα 9 εκατομμύρια. Στόχος πάντως της Air China, όπως είπε απαντώντας σε ερώτηση του mononews.gr είναι να αυξάνει κατά 20% με 30% τον αριθμό των επιβατών που μεταφέρει σε ετήσια βάση στην Αθήνα.

    Να σημειωθεί πως με βάση στοιχεία που παρουσίασε η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, το 2018 σε σχέση με το 2017 η συνολική επιβατική κίνηση από την κινέζικη αγορά προς το Ελευθέριος Βενιζέλος (απευθείας και μέσω ενδιάμεσης στάσης) αυξήθηκε κατά 65% ενώ ο αριθμός των επιβατών που ήρθαν απευθείας υπερτριπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο, αφού από 19.413 τον Σεπτέμβριο του 2017 ανήλθε σε 50.369 το 2018 (ποσοστιαία αύξηση περίπου 365%).

    Και αυτό, σύμφωνα με την κα. Παπαδοπούλου λόγω της έναρξης απευθείας πτήσεων από την Air China μεταξύ Πεκίνου και Αθήνας. Επιπλέον, για πρώτη φορά πέρυσι η Κίνα μπήκε στις 20 μεγαλύτερες γραμμές του ΔΑΑ από πλευρά αριθμού επιβατών ενώ ήδη στο εννεάμηνο του 2019, αναρριχήθηκε στην 16η θέση, καταγράφοντας αύξηση 30%. Από αυτούς, το 70% έρχεται για τουρισμό, το 18% για επιχειρηματικούς σκοπούς και το 4% για να επισκεφθεί φίλους και γνωστούς που μένουν Ελλάδα ενώ κατά μέσο όρο μένουν περίπου 14 μέρες στη χώρα μας.

    Παράλληλα, αποδεικνύονται καλοί πελάτες αφού μόνο στα καταστήματα του αεροδρομίου δαπανούν κατά μέσο όρο 89 ευρώ, πολύ πάνω από τον μέσο όρο που διαμορφώνεται σε περίπου 50 ευρώ. Να σημειωθεί πως τα δρομολόγια της Air China εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο ενώ η διάρκεια της πτήσης από το Πεκίνο για Αθήνα διαρκεί περίπου 9 ώρες.

    Η Air China είναι ο μοναδικός εθνικός μεταφορέας της Κίνας. Έχει στόλο 684 αεροσκάφη και εξυπηρετεί πάνω από 766 προορισμούς σε όλο τον κόσμο (766 γραμμές). Πρόσφατα, υπέγραψε συνεργασία με την Lufthansa, προκειμένου να δώσει περισσότερες επιλογές στους επιβάτες της.



    ΣΧΟΛΙΑ