• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το στοίχημα των 13,7 δισ. δολαρίων της Amazon συνεχίζει να καρκινοβατεί

    • Bloomberg
    O CEO της Amazon Jeff Bezos (Τζεφ Μπέζος)

    O CEO της Amazon Jeff Bezos


    Η Amazon.com συνεχίζει να ζορίζεται στην αγορά των παντοπωλείων, αξίας 840 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερο από ένα χρόνο αφού τρόμαξε την αγορά με την εξαγορά της Whole Foods ύψους 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο αριθμός των μελών του Amazon Prime που ψωνίζουν είδη μαναβικής τουλάχιστον μία φορά το μήνα μειώθηκε το 2018 σε σύγκριση με το 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ετήσιας έρευνας καταναλωτών που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από αναλυτές της UBS. Η πτώση ήταν εκπληκτική, δεδομένης της επένδυσης της εταιρείας στην Whole Foods και της επέκτασης της υπηρεσίας παράδοσης εντός δύο ωρών Prime Now, έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα προς τους επενδυτές.

    Μια ξεχωριστή μελέτη από την ερευνητική εταιρεία Brick Meets Click διαπίστωσε ότι τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν υπηρεσίες διανομής και παραλαβής ειδών παντοπωλείου από φυσικά καταστήματα λιανικής δαπανούν περίπου 200 δολάρια το μήνα και κάνουν παραγγελίες πιο συχνά από τους αγοραστές ειδών παντοπωλείων μέσω Amazon, οι οποίοι ξοδεύουν 74 δολάρια το μήνα.

    Ο αριθμός των νοικοκυριών που έχουν πρόσβαση στις επιλογές online παράδοσης και παραλαβής ειδών παντοπωλείου θα φτάσει το 90% το επόμενο έτος, από 69% το 2017, χάρη στις μεγάλες επενδύσεις των λιανοπωλητών τροφίμων όλων των μεγεθών, αναφέρει η έκθεση. Αυτό καθιστά τις υπηρεσίες παράδοσης ειδών παντοπωλείου της Amazon αρκετά προσβάσιμες, σύμφωνα με τον David Bishop, εταίρο του Brick Meets Click.

    Η Amazon, μέσω μιας εκπροσώπου, αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Η Amazon απέκτησε περισσότερα από 400 καταστήματα – και τρόμαξε την αγορά – με την εξαγορά της Whole Foods, η οποία ήρθε μετά από μια δεκαετία πειραμάτων παράδοσης ειδών παντοπωλείου που απέτυχαν να αποκτήσουν σημαντική ώθηση. Η Walmart Inc., η Kroger Co. και η Target Corp. απάντησαν εισάγοντας επιλογές delivery και παραλαβής από τα καταστήματα. Έχουν πλεονέκτημα έναντι της Amazon, επειδή έχουν περισσότερα καταστήματα, τοποθετώντας τις πιο κοντά στους αγοραστές, είπε ο Bishop.

    “Ο φόβος είναι μεγαλύτερο κίνητρο από την ελπίδα και αυτοί οι λιανοπωλητές όλοι έσπευσαν να ανταποκριθούν”, ανέφερε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστιες ζημιές ύψους 299,5 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ στο εννεάμηνο-Μειωμένος και ο κύκλος εργασιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Σύμβουλος με κρυφά… χαρίσματα: Ο «Μανόλο του Παππά», η δασκάλα γιόγκα και ο συνταξιούχος από την Τσεχία

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ



    ΣΧΟΛΙΑ