• Business

    Το σχέδιο της Spar για 330 καταστήματα στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

    SPAR Καρακίτσος

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Spar Hellas, Φοίβος Καρακίτσος


    Υψηλούς στόχους για την παρουσία της στην ελληνική αγορά θέτει η Spar, η οποία επέστρεψε στη χώρα -ύστερα από τρία χρόνια απουσίας- σε συνεργασία με τον όμιλο αγορών «Αστέρας». Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Spar Hellas, Φοίβο Καρακίτσο στο πλαίσιο του πρώτου forum για τους προμηθευτές της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε χθες, οι συνθήκες για την ανάπτυξη του σήματος στην χώρα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές και τόνισε τη βούλησή τους να οικοδομήσουν ένα ισχυρό δίκτυο ανεξάρτητων καταστημάτων.

    Σύμφωνα με τον κ. Καρακίτσο, στόχος είναι δημιουργία δικτύου 330 καταστημάτων που θα παράγει έσοδα άνω των 600 εκατ. Ευρώ μέχρι το 2021 και θα υποδέχεται σε καθημερινή βάση 150.000 καταναλωτές. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αγοραστική εμπειρία μέσα στα καταστήματα, την εξυπηρέτηση αλλά και στην παροχή ανταγωνιστικών τιμών.

    Ο κ. Καρακίτσος υπογράμμισε πως η είσοδος της Spar σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας καινούριας εποχής για το ελληνικό λιανεμπόριο, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η μικρομεσαία επιχείρηση. Ήδη, όπως είπε τα πρώτα μηνύματα που έρχονται είναι ενθαρρυντικά και χαρακτήρισε το 2018 ως μια καταπληκτική χρονιά ανάπτυξης. Ειδικότερα, οι πωλήσεις των καταστημάτων που εντάχθηκαν στο δίκτυο της Spar «τρέχουν» με ρυθμούς αύξησης 30% και παράλληλα η προσέλευση των καταναλωτών μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Στο σύνολο του έτους, οι πωλήσεις του δικτύου αναμένεται να ανέλθουν στα 127 εκατ. Ευρώ.

    Ανάλογη ικανοποίηση υπάρχει και για την επέκταση του δικτύου. Από την αρχή του έτους, οπότε και ανακοινώθηκε η επιστροφή της Spar στην χώρα μας έχουν ανοίξει καταστήματα σε πέντε περιοχές της χώρας, (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Σποράδες, Κεντρική Ελλάδα κα.), αλλά και στην Αθήνα, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η λειτουργία νέων σημείων στην Πελοπόννησο και στα Ιόνια νησιά. Στο τέλος της φετινής χρονιάς η εταιρεία θα αριθμεί συνολικά 24 καταστήματα ενώ παράλληλα θα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την μετατροπή άλλων 48 σημείων.

    Στα οφέλη της συνεργασίας με την Spar στάθηκε ο Γιώργος Παπαντώνης, πρόεδρος του ομίλου αγορών Αστέρας.

    Όπως είπε ο κ. Παπαντώνης, η επιχείρηση που εντάσσεται στην ομπρέλα της Spar διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της, μέσα από την παροχή τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης και παράλληλα προσφέρει ελευθερία κινήσεων, σε αντίθεση με την ένταξη σε σύστημα franchise. «Είμαστε τυχεροί που συνεργαζόμαστε με τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο λιανέμπορο στον κόσμο», σημειώνει χαρακτηριστικά και απεύθυνε πρόταση προς όλους τους  ανεξάρτητους λιανέμπορους να συστρατευθούν μαζί τους, προκείμενου να εκμεταλλευθούν τη δυναμική του εγχειρήματος.

    Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της Spar International Tobias Wahmuht, ο οποίος παραβρέθηκε στο συνέδριο δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το νέο ξεκίνημα, επισημαίνοντας πως η εταιρεία του διαθέτει όλα τα “όπλα” και κυρίως το brand για να ανταγωνισθεί όλες τις μεγάλες αλυσίδες. Εξάλλου, όπως είπε σε όλες τις διεθνείς αγορές που δραστηριοποιείται αυξάνει διαρκώς το αποτύπωμά της. Να σημειωθεί πως η Spar δραστηριοποιείται σε 48 χώρες, διαθέτει  12.700 καταστήματα και έχει πωλήσεις 34,5 δισ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξετυλίγεται το σχέδιο της Spar στην Ελλάδα: Τα πρώτα καταστήματα και τα επόμενα βήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρ. Παντελιάδης (METRO): «Κερδίσαμε το στοίχημα του Βερόπουλου και χωρίς κούρεμα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταύρος Τάκη (CEO Σφακιανάκης): Με 211.713 ευρώ ετήσιο «καθαρό» μισθό, στο κάδρο των NPEs. Γκρίνιες από SSM

     



    ΣΧΟΛΙΑ