• Business

    Το πρώτο email του Elon Musk στο προσωπικό του Twitter: Τέλος η εξ αποστάσεως εργασία

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter Elon Musk, έστειλε για πρώτη φορά email στους εργαζομένους του αργά την Τετάρτη, για να τους προετοιμάσει για «δύσκολες στιγμές».

    Ο δισεκατομμυριούχος διεμήνυσε ότι «δεν υπάρχει τρόπος να χρυσώσει το χάπι» σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές, οι οποίες πρόκειται να επηρεάσουν μία εταιρεία που εξαρτάται από τη διαφήμιση όπως το Twitter, αναφέρει το Bloomberg News.

    Επισήμανε ότι η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα επιτρέπεται πλέον και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, με την επιφύλαξη εξαιρέσεων που θα εγκρίνει ο ίδιος.

    Το Twitter ανήκει πλέον στον Musk για σχεδόν δύο εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο έχει απολύσει περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του και το μεγαλύτερο μέρος της εκτελεστικής του ομάδας.

    Το νέο αφεντικό ανέβασε την τιμή για τη συνδρομή στο Twitter Blue στα 8 δολάρια και συνέδεσε την επαλήθευση των χρηστών με αυτήν. Ο Musk είπε στους εργαζόμενους μέσω του email ότι θέλει να δει τις συνδρομές να αντιστοιχούν στο ήμισυ των εσόδων του Twitter.

    Πριν από την άφιξη του Μusk, το Twitter είχε καθιερώσει σε μόνιμη βάση την “εργασία από οπουδήποτε” για τους εργαζομένους του, πολλούς από τους οποίους είχε αρχικά ωθήσει στην εξ αποστάσεως εργασία λόγω της πανδημίας.

    Ήταν ένα από τα πρώτα θέματα σε μια συνομιλία που είχε ο Musk με το προσωπικό του Twitter μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την εξαγορά του νωρίτερα μέσα στο έτος. Είπε τότε ότι είναι κατά της απομακρυσμένης εργασίας και θα έκανε εξαιρέσεις μόνο κατά περίπτωση, όπως κάνει τώρα.

    Επίσης, έχει διαγράψει τις «ημέρες ξεκούρασης» από τα ημερολόγια του προσωπικού του Twitter, μια μηνιαία, ημέρα άδειας σε όλη την εταιρεία που καθιερώθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας ανέφερε το Bloomberg News. Η κατάργηση της αποτελεί άλλο ένα σημάδι της ανυπομονησίας του Musk για αλλαγές στην υφιστάμενη εργασιακή κουλτούρα του Twitter.

    «Ο δρόμος που έχουμε μπροστά είναι επίπονος και θα απαιτήσει έντονη δουλειά για να πετύχουμε», έγραψε ο Musk στην αποστολή του προς τους υπαλλήλους. Σε ξεχωριστό email, πρόσθεσε ότι «τις επόμενες ημέρες, η απόλυτη κορυφαία προτεραιότητα είναι η εύρεση και η αναστολή των επαληθευμένων bots/trolls/spam».

    Ο δισεκατομμυριούχος σε ένα πρόσφατο tweet του ανέφερε ότι η εταιρεία που αγόρασε ο ίδιος και οι συνεργάτες του για 44 δισεκατομμύρια δολάρια χάνει 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολ. μετά την εξαγορά του Twitter

    Twitter: Ανατροπές, απολύσεις και ζημιές 4 εκατ. δολ. ημερησίως υπό την ηγεσία του Elon Musk



    ΣΧΟΛΙΑ