• Business

    Twitter: Ανατροπές, απολύσεις και ζημιές 4 εκατ. δολ. ημερησίως υπό την ηγεσία του Elon Musk

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Η Twitter οδεύει στη δεύτερη εβδομάδα υπό την ηγεσία του Elon Musk, με μισό εργατικό δυναμικό, αυξανόμενες ζημιές και μερικές απροσδόκητες ανατροπές στα σχέδια της.

    Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης απέλυσε σχεδόν 3.700 άτομα την Παρασκευή, αν και πολύ σύντομα επικοινώνησε με δεκάδες υπαλλήλους που αποφάσισε ότι είτε απολύθηκαν κατά λάθος είτε ήταν πολύ σημαντικοί για τις αλλαγές που θέλει να κάνει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

    Ένας άλλος από τους βασικούς αρχικούς στόχους του Musk – η προσθήκη σημάνσεων ελέγχου επαλήθευσης για τα μέλη της μηνιαίας συνδρομητικής υπηρεσίας του – καθυστερεί μέχρι την Τετάρτη για να αποφευχθεί το πιθανό χάος κατά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

    Και ενώ τα τραυματικά -κατά άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση- γεγονότα συνεχίζονται, ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος σε ένα tweet αναφέρει ότι η εταιρεία που αγόρασε ο ίδιος και οι συνεργάτες του για 44 δισεκατομμύρια δολάρια χάνει 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

    Το Twitter μείωσε το εργατικό του δυναμικό με στόχο να μειώσει το κόστος μετά την εξαγορά του από τον Musk, η οποία έκλεισε στα τέλη Οκτωβρίου.

    Πολλοί υπάλληλοι έμαθαν ότι έχασαν τη δουλειά τους μετά την ξαφνική αναστολή της πρόσβασής τους σε εταιρικά συστήματα, όπως το email και το Slack. Τα αιτήματα για επιστροφή των εργαζομένων καταδεικνύουν πόσο βιαστική και χαοτική ήταν η διαδικασία.

    «Όσον αφορά τη μείωση του προσωπικού του Twitter, δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή όταν η εταιρεία χάνει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια/ημέρα», έγραψε ο Μusk στο Twitter την Παρασκευή.

    Το Twitter απέμεινε με σχεδόν 3.700 υπαλλήλους, σύμφωνα πληροφορίες. O Musk πιέζει όσους παραμένουν στην εταιρεία να προχωρήσουν γρήγορα στις νέες αρμοδιότητες τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι κοιμήθηκαν ακόμη και στο γραφείο για να τηρήσουν νέες προθεσμίες.

    Το Twitter είπε ότι διαθέτει νέες δυνατότητες στο πρόγραμμα συνδρομής Twitter Blue, προσφέροντας ένα σημάδι ελέγχου επαλήθευσης για κάθε χρήστη που πληρώνει τη μηνιαία χρέωση. Η εταιρεία είπε επίσης ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και άλλες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των μισών διαφημίσεων, της δυνατότητας δημοσίευσης βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας και της κατάταξης προτεραιότητας στις απαντήσεις, τις αναφορές και τις αναζητήσεις.

    Τα νέα μπλε σημάδια ελέγχου επαλήθευσης σε χρήστες που πληρώνουν 7,99 δολάρια το μήνα για την υπηρεσία, θα ισχύσουν από τις 9 Νοεμβρίου, σύμφωνα με εσωτερικό μήνυμα της εταιρείας που δημοσιεύτηκε στο Slack. Η εταιρεία είχε προγραμματίσει προηγουμένως να λανσάρει τη δυνατότητα συνδρομής στις 7 Νοεμβρίου, μια ημέρα πριν από τις εκλογές.

    Ωστόσο, έλαβε ειδοποιήσεις ότι το πρόγραμμα επαλήθευσης λογαριασμών του Twitter Blue θα μπορούσε να είναι ακόμη ευάλωτο σε καταχρήσεις, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Αυτό προκάλεσε ανησυχίες ότι μπορεί να γίνουν πλαστοπροσωπίες στο social media σε υποψήφιους και άλλους πολιτικούς παράγοντες τις ημέρες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ.

    Αργά την Κυριακή, ο Μusk είπε ότι το Twitter θα απαγορεύσει λογαριασμούς που υποδύονται άλλους, αφού αρκετοί χρήστες υψηλού προφίλ άλλαξαν τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους για να ταιριάζουν με το προφίλ του δισεκατομμυριούχου. Οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος θα προκαλέσει προσωρινή απώλεια της σήμανσης επαλήθευσης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έλον Μασκ: Δριμύ κατηγορώ στους ακτιβιστές για τα πεσμένα έσοδα του Twitter

    Twitter: Ο ΟΗΕ πιέζει τον Elon Musk να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα

    Twitter: Ξεκίνησαν να φτάνουν τα e-mail της απόλυσης στους εργαζόμενους – Τι γράφουν



    ΣΧΟΛΙΑ