• Business

    Το Πλαίσιο εργασίας που φαντάζεσαι!


    «Ο ισχυρότερος σύμμαχος για έναν επιχειρηματία είναι η ομάδα των ανθρώπων του. Αυτό είναι ανεκτίμητο».

    Μάρτιος 2022. Ο Γιώργος Γεράρδος, ιδρυτής του ομίλου Πλαίσιο, παραλαμβάνει το βραβείο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2021». Οι πρώτες του δηλώσεις είναι αφιερωμένες στην ομάδα εργαζομένων του Πλαισίου.

    «Είναι μια μεγάλη στιγμή, μια από τις ευτυχέστερες στιγμές στη ζωή μου. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν ούτε τα συναισθήματά μου, ούτε και τη συγκίνησή μου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το βραβείο αυτό ανήκει στην απίστευτη ομάδα των 1.500 εργαζομένων του Πλαισίου».

    Τα λόγια αυτά δεν ειπώθηκαν απλά για να ειπωθούν. Αυτό άλλωστε το γνωρίζουν πολύ καλά πρώην και νυν μέλη της μεγάλης «πλαισιακής» οικογένειας. Είναι μια από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που συνεχίζει για περισσότερα από πενήντα χρόνια να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της.

    Μία επένδυση που μεταφράζεται σε συνεχείς εκπαιδεύσεις, ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, αξιοκρατικές διαδικασίες εξέλιξης και ανάπτυξης, δώρα αλλά και χρηματικά bonus.

    Κώστας και Γιώργος Γεράρδος
    Κώστας και Γιώργος Γεράρδος

    Τον Απρίλιο του 2022, η εταιρεία μοίρασε 1 εκατ. ευρώ ως bonus στους εργαζομένους της. Ο Κώστας Γεράρδος, CEΟ του Πλαισίου απέδωσε τη θετική πορεία της εταιρείας το 2021 σε δύο βασικές αιτίες.

    Η πρώτη, όπως δήλωσε, ήταν η «πρόνοια που υπήρχε σε στρατηγικό επίπεδο στο να στηθούν έγκαιρα εξελιγμένες υποδομές σε logistics και e-commerce, πολλά χρόνια πριν χτυπήσει η υγειονομική κρίση του Covid».

    Η δεύτερη και πιο σημαντική ήταν «η συλλογική προσπάθεια της ομάδας της Πλαίσιο καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid. Συνεργάτες από κάθε θέση ήταν έτοιμοι να εργαστούν σε κάθε δομή του Πλαισίου όπου υπήρχε ανάγκη κι ήταν τέλεια συντονισμένοι, σε συνθήκες όπου κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο. Έτσι αποφασίστηκε για το 2021, ως ανταμοιβή για αυτή την εξαιρετική προσπάθεια, η καταβολή bonus ύψους 1 εκ. ευρώ για τους συναδέλφους μας».

    Μια καριέρα σε… Πλαίσιο οικογενειακό

    Κινητήριος δύναμη σε κάθε επιτυχημένο βήμα της εταιρείας, ήταν και είναι οι άνθρωποί της, σε όλη τη μακρόχρονη πορεία της. Η εξέλιξη ήρθε με σταθερότητα, καινοτόμες επιλογές και ομαδικότητα.

    Πώς είναι όμως να εργάζεται κανείς σε μια τόσο μεγάλη εταιρεία; Την απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της μιλώντας στο Great Place to Work® Hellas. «Σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς, σπάνια για τις μέρες µας. Έχεις επίσης την αίσθηση ότι ανήκεις σε µια πολύ δυνατή ομάδα, που ξεχωρίζει, γεγονός που σε κάνει να λες µε υπερηφάνεια ότι δουλεύεις στο Πλαίσιο».

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το 2019, για δεύτερη φορά μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια, το Πλαίσιο διακρίθηκε ως μία από τις 10 κορυφαίες επιχειρήσεις με τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Οι ευκαιρίες καριέρας στο Πλαίσιο δεν σταματούν ποτέ. Αυτές περιστρέφονται πάντα γύρω από τις βασικές της αξίες.

    Αξίες που υπήρχαν από το πρώτο κιόλας κατάστημα στην οδό Στουρνάρα. Αμεσότητα, Καινοτομία, Ομαδικότητα, Διαφάνεια, Αξιοκρατία, Εξέλιξη-Ανάπτυξη, Συνεχής εκπαίδευση και Έμφαση στο αποτέλεσμα.



    ΣΧΟΛΙΑ