• Business

    Το πετρέλαιο είναι πλέον πιο φθηνό από το γάλα, τον καφέ, ακόμα και από το νερό!


    Ίσως πολλοί από μας δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο χαμηλά έχει πέσει τους τελευταίους μήνες η τιμή του πετρελαίου (και πώς να το συνειδητοποιήσουμε, όταν η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας πέφτει με το… σταγονόμετρο).

    Ας δούμε λοιπόν το γεγονός: Η τιμή του αργού πετρελαίου, που παλιότερα προσέγγιζε ή και ξεπερνούσε τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, πλέον κυμαίνεται περίπου στα 27-35 δολάρια ανά βαρέλι – γύρω στα 30 ευρώ, αν προτιμάτε.

    Ίσως όμως και πάλι να μη συνειδητοποιείτε πόσο εξευτελιστικά χαμηλή είναι αυτή η τιμή. Τα παρακάτω στοιχεία που παραθέτει το ValueWalk θα σας διαφωτίσουν πλήρως:

    – Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται πως η τιμή του πετρελαίου ανά milliliter είναι πολύ χαμηλότερη από αυτήν του μελανιού εκτυπωτή, του ανθρώπινου αίματος, της πενικιλίνης, της βότκα και του Red Bull, αλλά ακόμα και από την τιμή του εμφιαλωμένου νερού!

    – Το διάγραμμα αυτό του Bloomberg δείχνει πως πλέον το πετρέλαιο όχι απλά είναι πιο φθηνό από το γάλα, αλλά ένα γαλόνι πετρελαίου έχει τη μισή αξία ενός γαλονιού γάλακτος!

    oil1

    – Ναι, το πετρέλαιο είναι επίσης πλέον πιο φθηνό συγκριτικά ακόμα και από ένα αναψυκτικό ή έναν καφέ!

    oil2

    – Επίσης, ένα βαρέλι πετρέλαιο κοστίζει πλέον το ίδιο ή και λιγότερο από έναν «κουβά» με κομμάτια κοτόπουλου από τα KFC!

    – Η τιμή του πετρελαίου έφτασε ακόμα και στα 0,17 δολάρια ανά λίτρο (0,16 ευρώ) – ακόμα και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό κοστίζει περισσότερο!

    – Και πολλά άλλα προϊόντα είναι πλέον πιο ακριβά από το πετρέλαιο…

    – Ίδια η κατάσταση και στη Ρωσία, με το πετρέλαιο να είναι πιο φθηνό από το νερό, την μπίρα, το γάλα και τον καφέ…

    – Ακούγεται απίστευτο, αλλά το βαρέλι μέσα στο οποίο μπαίνει το πετρέλαιο κοστίζει πια περίπου τρεις φορές περισσότερο από το ίδιο το πετρέλαιο που περιέχει!

    – Παγωτά, απορρυπαντικά, ελαιόλαδο, μπογιές, καφές – όλα κοστίζουν πια συγκριτικά περισσότερο από το πετρέλαιο…



    ΣΧΟΛΙΑ