• Business

    Το νέο Open Mall ανοίγει τις πύλες του στην «καρδιά» της Θεσσαλίας

    • NewsRoom


    Το «πράσινο  φως» δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την έναρξη εργασιών στο νέο Open Mall στην Λάρισα. Το mall εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020».

    Αρχικά ο προϋπολογισμός για το σύνολο της δράσης ανερχόταν στα 50 εκατ. ευρώ ωστόσο το ποσό αυτό τελικά αυξήθηκε στα 96,3 εκατ. ευρώ.

    Το ενδιαφέρον των τοπικών επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων ήταν εξαιρετικά μεγάλο.

     Από το σύνολο των κονδυλίων που θα διοχετευθούν για την εν λόγω δράση, στο Open Mall θα δοθούν συνολικά 1.714.755,23 ευρώ.

    Σημειώνεται πως με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά πενήντα εννέα (59) προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων.

    Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.



    ΣΧΟΛΙΑ