• Business

    Θέλετε ικανοποιημένους πελάτες; Πώς το instagram μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας

    Instagram

    Instagram


    Τα τελευταία χρόνια η δημοφιλία του instagram αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Όλοι ξέρουμε κάποιον που είναι εθισμένος στην πλατφόρμα ανεβάζοντας συνεχώς φωτογραφίες. Είτε το θέλουμε είτε όχι οι selfies, τα hastags και τα πόδια στις παραλίες είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας.

    Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, οι άνθρωποι που τραβούν φωτογραφίες τείνουν να είναι πιο αφοσιωμένοι στις δραστηριότητες που προτιμούν περισσότερο και αισθάνονται μεγαλύτερη χαρά.

    Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι. Βιώνοντας 9 διαφορετικές καταστάσεις, οι συμμετέχοντες καλούνταν να επιλέξουν αν θα βγάλουν φωτογραφίες ή όχι και στη συνέχεια να εκτιμήσουν την απόδοσή τους. Στην πλειοψηφία των δοκιμασιών, οι άνθρωποι που τραβούσαν φωτογραφίες δήλωναν περισσότερο χαρούμενοι. Όμως, δεν ίσχυαν τα ίδια αποτελέσματα, όταν η λήψη των φωτογραφιών, αφορούσε ένα πιο δυσάρεστο γεγονός.

    instagram 1

    Πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης αυτή την έρευνα;

    Αρχικά, πρέπει να μάθεις τι είναι δημοφιλές την κάθε στιγμή στο instagram ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο δικτύωσης. Οι άνθρωποι αρέσκονται στο να “ανεβάζουν” ευχάριστα πράγματα, τα οποία ποικίλλουν. Μπορεί να σχετίζονται με ταξίδια, φαγητό, μόδα, ομορφιά, διακόσμηση.

    Επιπλέον, οι χρήστες του instagram έχουν την τάση να ανεβάζουν φωτογραφίες, με στόχο τη λύση ενός προβλήματος. Είτε πρόκειται για ένα καταπληκτικό προϊόν, είτε για μια εταιρεία που τους έκανε εντύπωση, οι άνθρωποι τείνουν να μοιράζονται τα πράγματα που τους αρέσουν και που τους κάνουν ευκολότερη τη ζωή.

    Τέλος, στο instagram πολύ συχνά βλέπουμε φωτογραφίες που φανερώνουν την ταυτότητα ή το χαρακτήρα του ατόμου που τις δημοσιοποιεί. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι ακριβών παπουτσιών, μια selfie στο γυμναστήριο, μια εικόνα ενός gluten-free ή cruelty-free προϊόντος, κάνουν μια δήλωση για τις αξίες του χρήστη ή του καταναλωτή.

    Για να κάνετε το instagram σας να αξίζει, θα πρέπει να πληροί τα δυο από τα τρια προαναφερθέντα στοιχεία. Αν έχετε μια επιχείρηση ρούχων, για παράδειγμα, φροντίστε να επληρώνετε τις προσδοκίες, αν όχι να τις ξεπερνάτε. Από την άλλη πλευρά, αν ανήκετε στον τομέα των υπηρεσιών, ένα χειρόγραφο σημείωμα και ένα δώρο προς τους πελάτες σας, θα τους αφήσει πλήρως ικανοποιημένους.

    Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι, επίσης, η σύνδεση και κοινή χρήση φωτογραφιών μέσω των social media. Αν θέλετε να μοιραστούν κάποια φωτογραφία σας, μπορείτε να το ζητήσετε. Αν θέλετε να δώσετε μια ώθηση στο κοινό σας, μπορείτε να οργανώσετε ένα διαγωνισμό, μέσω του instagram. Μια εξίσου έξυπνη κίνηση, είναι η δημοσίευση “before&after” φωτογραφιών, αν φυσικά διαχειρίζεστε ένα προϊόν που σας επιτρέπει κάτι τέτοιο.

    Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για να είναι σίγουρος ότι οι πελάτες του είναι ικανοποιημένοι. Και επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη και μιλήστε με χίλιους οπτικούς τρόπους.

    Ακολουθήστε το mononews στο Instagram!

    insta - mononews

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/i-ptisi-londino-mikono-kostizi-70-evro-apo-tin-athina-stin-mikono-pas-me-320-evro/56659



    ΣΧΟΛΙΑ