• Business

    To επενδυτικό πλάνο του Μασούτη για Β. Ελλάδα και Αθήνα


    Τα 40ά γενέθλια της επιχείρησης επέλεξε η διοίκηση της “Μασούτης” για να περιγράψει τα σχέδιά της για κάθοδο στην Αθήνα. H βορειοελλαδίτικη αλυσίδα super market, που έχει αντισταθεί ουκ ολίγες φορές στις Σειρήνες της εξαγοράς της, θα υλοποιήσει αυτό της το σχεδιασμό μέσω της απόκτησης αθηναϊκής αλυσίδας μεσαίου μεγέθους, με τζίρο έως 70 εκατ. ευρώ.

    “Οι ισχυροί του κλάδου, οι υγιείς επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Μασούτης, μοιραία θα προχωρήσουν σε εξαγορές για τη διεύρυνση των μεριδίων τους”, είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης. Και πρόσθεσε: “’Όλοι μιλάμε με όλους”, θέλοντας να τονίσει ότι οι διεργασίες υφίστανται, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία.

    Πάντως, επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι η επιχείρηση δεν πωλείται, ούτε μερίδιο αυτής.

    Η “ΜΑΣΟΥΤΗΣ” ΤΟ 2015

    (ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ)

    ΠΩΛΗΣΕΙΣ 750 εκ. Ευρώ (+1%)

    ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 25 εκ. Ευρώ (23 το 2014)

    ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΓΟΡΑΣ

    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ 10,7%

    Β. ΕΛΛΑΔΑ 33,5%

    ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΦΕΤΟΣ

    Μέσα στη χρονιά, η εταιρεία επένδυσε 20 εκατ. ευρώ για την ίδρυση νέων καταστημάτων και την ανακαίνιση υφιστάμενων. Άμεσα, θα εγκαινιάσει τρία ακόμη καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Λαμία. Το δίκτυό της αριθμεί 260 καταστήματα. Από αυτά, τα 241 είναι λιανικής πώλησης και τα 19 Cash & Carry.

    Με βάση το πλάνο της αλυσίδας, οι επενδύσεις θα συνεχιστούν και το 2016, με ανακαινίσεις 16 καταστημάτων και την ίδρυση 8 νέων καταστημάτων σε Θάσο και Αγρίνιο από δύο, και από ένα σε Εύβοια, Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Λάρισα.

    ΠΗΓΗ: FNB DAILY



    ΣΧΟΛΙΑ