• Business

    Το αφεντικό των Financial Times επιστρέφει μέρος από τον μισθό του έπειτα από πιέσεις των εργαζομένων

    • NewsRoom

    John Ridding, CEO, Financial Times


    Ο Τζον Ρίντινγκ, διευθύνων σύμβουλος των Financial Times, θα επιστρέψει ένα μέρος από το ποσό των 3,3 εκατ. δολαρίων (2,6 εκατ. στερλίνες) που εισέπραττε ως μισθό, έπειτα από τα παράπονα δημοσιογράφων της εφημερίδας για το ύψος των απολαβών του, σύμφωνα με email προς τους εργαζομένους που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

    Ο Στιβ Μπερντ, από τους επικεφαλής του σωματείου των δημοσιογράφων της εφημερίδας, απευθύνθηκε με επιστολή του στους ανά τον κόσμο συντάκτες και δημοσιογράφους της εφημερίδας, αναφέροντας ότι ο μισθός του Ρίντινγκ είναι παράλογα υψηλός και πως πρέπει να επιστρέψει ένα μέρος του, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν χαμηλότερες απολαβές.

    Ο Ρίντινγκ απάντησε με email του προς τους εργαζόμενους, στο οποίο- σύμφωνα με το Reuters- τονίζει ότι ο μισθός του ορίστηκε, ανεξάρτητα από τον ίδιο, από τον ιαπωνικό μιντιακό όμιλο Nikkei που αγόρασε τους Financial Times το 2015, προσθέτοντας ότι το ύψος των απολαβών του εξαρτάται άμεσα από τις «υψηλές επιδόσεις» που θα φέρει. Παρ’ όλα αυτά, αναγνωρίζει ότι η αύξηση που πήρε το 2017 φαίνεται μη ομαλή και ότι δημιούργησε ανησυχίες. Για αυτό, συνεχίζει, θεωρεί ότι πρέπει να γίνει κάποιου είδους αναδιάρθρωση στις απολαβές του.

    «Προς το παρόν, αποφάσισα να επανεπενδύσω στους Financial Times την αύξηση που πήρα το 2017, που είναι 510.000 στερλίνες προ φόρων», αναφέρει. Τα χρήματα αυτά θα πάνε κατά κύριο λόγο σε ένα ειδικό ταμείο που θα ενισχύσει τις προσπάθειες της εφημερίδας να προωθήσει περισσότερες γυναίκες σε υψηλόβαθμα πόστα και θα μετριάσει τη μισθολογική ψαλίδα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

    Αν και καλωσόρισαν την απόφαση του Ρίντινγκ, οι δημοσιογράφοι τόνισαν ότι η κίνηση δεν είναι αρκετή και απαίτησαν υψηλότερους μισθούς για τους ασκούμενους και αυξήσεις για άλλους εργαζομένους. Επίσης, ζήτησαν να ξεκαθαρίσει τι ποσό θα διαθέσει φέτος και τον κάλεσαν να μη δεχθεί το μπόνους του για το 2018.



    ΣΧΟΛΙΑ