• Business

    Τιτάν: Ολοκληρώνεται η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης

    • NewsRoom
    ΤΙΤΑΝ

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ


    Ολοκληρώνεται αύριο, 25 Ιανουαρίου η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης για τις μετοχές της Τιτάν. Η δημόσια πρόταση αφορά στην απόκτηση του συνόλου των κοινών και προνομιούχων μετοχών της εταιρίας έναντι νέων μετοχών που θα εκδοθούν από την Titan Cement International, με σχέση ανταλλαγής μίας μετοχής του ανταλλάγματος για κάθε μία μετοχή Τιτάν.

    Τα σενάρια:

    Εάν η δημόσια πρόταση κατορθώσει να επιτύχει (άνω του 90% αποδοχή σε κοινούς και προνομιούχους μετόχους), τότε οι κάτοχοι των κοινών μετοχών που δεν αποδέχτηκαν τη δημόσια πρόταση θα πρέπει να επιλέξουν να ανταλλάξουν τους τίτλους τους με ισόποσους της βελγικής Titan Cement International, ή να τους πουλήσουν προς 20,83 ευρώ. Από την άλλη, οι προνομιούχοι μέτοχοι θα υποχρεωθούν είτε να ανταλλάξουν τους τίτλους τους με ισόποσους (επίσης κοινούς) της Titan Cement International, είτε να τους πουλήσουν προς 16,62 ευρώ.
    Σε περίπτωση που η δημόσια πρόταση αποτύχει, πιθανότητα μικρότερη, τότε η δημόσια πρόταση θα πρέπει να ανακληθεί, αφήνοντας τα πράγματα όπως είναι σήμερα. Σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να καταστεί σαφής η κατάσταση όπως θα διαμορφωθεί και έτσι να διαπραγματεύονται δύο μετοχές της ΤΙΤΑΝ: Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μετοχές που θα αντιστοιχούν στο 100% της περιουσίας της ΤΙΤΑΝ και στο Χρηματιστήριο του Βελγίου (και παράλληλα σε Παρίσι και Αθήνα) άλλες μετοχές που θα αντιστοιχούν στο 70% της περιουσίας της ΤΙΤΑΝ.
    Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Titan Cement International στο Euronext Βρυξελλών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Euronext Παρισίων αναμένεται να ξεκινήσει στις 31 Ιανουαρίου του 2019.

    Η δήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου:

    Θυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο υποστηρίζει τη Δημόσια Πρόταση, θεωρώντας πως κινείται στη λογική του διεθνούς προσανατολισμού του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ενώ η υλοποίησή της αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και τη μελλοντική ανάπτυξή του. «Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ λειτουργεί σε ένα διεθνές περιβάλλον εντεινόμενου ανταγωνισμού, αυξημένης αβεβαιότητας και πολλαπλών προκλήσεων, σε ένα κλάδο εντάσεως κεφαλαίου, όπου η πρόσβαση σε κεφάλαια είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχιση της ανάπτυξής του. Η Δημόσια Πρόταση στόχο έχει να διευκολύνει την πρόσβαση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ σε χρηματοδότηση με όρους ανάλογους με αυτούς των βασικών ανταγωνιστών του. Σκοπός της ∆ηµόσιας Πρότασης είναι η διευκόλυνση της έμμεσης εισαγωγής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στο Euronext Βρυξελλών μέσω της TCI. Αυτό εκτιμάται ότι θα του προσφέρει πρόσβαση σε ευρύτερη βάση διεθνών επενδυτών, θα ενισχύσει την εμπορευσιμότητα των μετοχών του, θα διευρύνει τις πηγές άντλησης κεφαλαίων του και θα βελτιώσει την πρόσβασή του στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και το διεθνές τραπεζικό σύστημα με πιο ανταγωνιστικό κόστος δανεισμού».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι μέτοχοι για τη Δημόσια Πρόταση του Τιτάνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τιτάν: Ξεκινά η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τιτάν: Τι θα γίνει με τα παράγωγα ΣΜΕ και τη μετοχή ενόψει της εισαγωγής στο Euronext



    ΣΧΟΛΙΑ