• Business

    Tim Ανανιάδης: Αποσύρεται ο «στυλοβάτης» των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George

    • NewsRoom

    General Manager/Managing Director Hotel Grande Bretagne & King George (φωτογραφία Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος)


    Οργανωτικές αλλαγές στα Ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George

    Οργανωτικές αλλαγές στα Ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George ανακοίνωσε η εταιρία Λάμψα.

    Συγκεκριμένα ο γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος των ιστορικών ξενοδοχείων Tim Ανανιάδης αποφάσισε να αποσυρθεί συνταξιοδοτούμενος.

    Ο κ. Ανανιάδης θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Hom Parviz, ο οποίος διαθέτει, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μεγάλη εμπειρία στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας.

    Ο Τιμ Ανανιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και πήγε στον Καναδά για πρώτη φορά σε ηλικία 17 ετών, όπου αποφοίτησε με πτυχίο ΒΑ στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ryerson University στο Τορόντο. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αμερική όπου ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του στον κλάδο των ξενοδοχειακών.

    Έχει 30 χρόνια διεθνούς προϋπηρεσίας στον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, και έχει αναλάβει υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις κυρίως σε ξενοδοχεία της Hyatt Hotels Corporation και Hyatt International, όπου ξεκίνησε την καριέρα του στο Hyatt Regency Atlanta και εξετέλεσε ‘Director of Food & Beverage’ σε διάφορα ξενοδοχεία (Hyatt Regency New Orleans, Hilton Head Nashville, Buffalo, NY, και Columbus, OH). Το 1988 μετακόμισε στο Σικάγο, ως ‘Corporate Director of Food & Beverage’ της Hyatt Hotels με κύριες αρμοδιότητες το ‘menu engineering’, την ανάπτυξη προϊόντος, προσλήψεις, ανάπτυξη και εφαρμογή προτύπων υπηρεσιών και εκπαίδευση, την ανάπτυξη ιδεών και ‘pre-opening support’ για νέα ξενοδοχεία.

    Ως Γενικός Διευθυντής κατείχε θέσεις στις ΗΠΑ στο Hyatt Regency Pittsburgh, Hyatt Regency Coral Gables και Hyatt Regency Miami. Το 1999 εντάχθηκε στην Hyatt International ως Γενικός Διευθυντής του Hyatt Regency Θεσσαλονίκη και αργότερα μετακόμισε στην Ινδία, ως Γενικός Διευθυντής του Grand Hyatt Mumbai.

    Επέστρεψε στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2003, έπειτα από μακρόχρονη παραμονή στο εξωτερικό, για να αναλάβει την θέση του Γενικού Διευθυντή και Διευθύνοντος Συμβούλου των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και «King George» τα οποία ανήκουν στην Luxury Collection της εταιρείας Marriott International (πρώην Starwood Hotels & Resorts Worldwide Ιnc). Mέχρι το 2017 εκτελούσε τα καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή της Starwood Hotels & Resorts Worldwide για την Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και τα Βαλκάνια.

    Ο Τιμ είναι μέλος πολλών μη κερδοσκοπικών και ξενοδοχειακών διοικητικών συμβουλίων καθώς και εσωτερικά λειτουργικά συμβούλια της Marriott. H επιχειρηματική φιλοσοφία του για το ιδανικό ξενοδοχείο είναι να προσφέρει ένα άνετο, φιλικό και αποδοτικό περιβάλλον για τους πελάτες και τους συνεργάτες, παράλληλα με την μεγιστοποίηση των εσόδων μέσω της συνεχούς καινοτομίας και των κερδών μέσω της προορατικής διαχείρισης.

    Ο κ. Ανανιάδης θα συνεχίσει την πορεία του σαν επικεφαλής σύμβουλος, “Senior Consultant”, της οικογένειας Λασκαρίδη στον τομέα της φιλοξενίας και θα παραμείνει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Λάμψα.



    ΣΧΟΛΙΑ