• Business

    Τι ζήτησε ο Δραγασάκης από τους τραπεζίτες

    • NewsRoom


    «Ρευστό χρήμα» στην αγορά ύψους 7,5 δισ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας σχεδιάζει να ρίξει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω δανείων, εγγυήσεων, μικροπιστώσεων και επιδοτήσεων. Στις χρηματοδοτήσεις θα υπάρχει ισχυρή παρουσία και διεθνών οργανισμών και θα αφορά την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, τις υποδομές, ενέργεια-περιβάλλον, τοπική ανάπτυξη, νέες τεχνολογίες-καινοτομία, τουρισμός κ.α.

    Σε σύσκεψη που είχε σήμερα το πρωί ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με στελέχη των ελληνικών τραπεζών, εξετάστηκαν οι προτάσεις για το πώς οι τράπεζες θα συμβάλλουν σε αυτή την «διανομή, δίνοντας έμφαση στη ανάπτυξη και στοχεύοντας στην ενίσχυση των επιχειρήσεων.

    Οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της Εθνικής, της Alpha Bank, της Eurobank και της Πειραιώς, διαβεβαίωσαν  τον κ. Δραγασάκη, δεδομένων των πιέσεων που δέχτηκε ο κλάδος τις τελευταίες ημέρες στο χρηματιστήριο, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό, και εμπιστοσύνη σταδιακά αποκαθίσταται. Από το τραπέζι της συζήτησης δεν θα μπορούσε να λείπει το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.  Ο κ. Δραγασάκης ζήτησε από τους τραπεζίτες να εντείνουν τις προσπάθειες προκειμένου οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη, τονίζοντας ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να είναι αρωγός στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurobank: Πούλησε πακέτο μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων ύψους 1,1 δισ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SSM: Όλα τα «φώτα» στραμμένα στην Πειραιώς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκπληξη: O Φλαμπουράρης θα μιλάει με τους τραπεζίτες για τα ρουσφέτια. Γιατί έφυγε ο Δραγασάκης – To «Εθνικό» πλήγμα



    ΣΧΟΛΙΑ