• Business

    Τι συνέβη με τις κάρτες Visa και προκλήθηκε αλαλούμ στην Ευρώπη

    Visa


    Σε τεχνικό πρόβλημα απέδωσε η εταιρεία Visa το μπλοκάρισμα του συστήματος πληρωμών με κάρτες Visa στην Ευρώπη, που προκάλεσε έντονη ανησυχία σε αρκετούς κατόχους καρτών.

    Το πρόβλημα προέκυψε από την κατάρρευση κάποιου hardware σε ένα από τα ευρωπαϊκά συστήματα της εταιρείας και δεν συνδέεται με μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή κυβερνοεπίθεση, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της μέσω Twitter το Σάββατο.

    Η λειτουργία του συστήματος έχει πλέον αποκατασταθεί και οι κάτοχοι καρτών Visa μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά τις κάρτες τους για πληρωμές ή αναλήψεις χρημάτων.

    «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλες οι πληρωμές με Visa λειτουργούν αξιόπιστα 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο», ανέφερε στη δήλωση ο CEO της εταιρείας Al Kelly. «Σήμερα δεν καταφέραμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο και ζητούμε συγγνώμη από όλους τους συνεργάτες μας και τους κατόχους λογαριασμών Visa για την ταλαιπωρία που μπορεί να υπέστησαν λόγω αυτού», προσθέτει.

    Η πτώση του συστήματος της Visa επηρέασε πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία την Παρασκευή, παρουσιάστηκε πρόβλημα με την υπηρεσία. Πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι πελάτες αρκετών τραπεζών και επιχειρήσεων στη Γηραιά Ήπειρο.

    Να σημειωθεί ότι από τα συστήματα της Visa περνούν πληρωμές άνω των 10 τρισ. δολαρίων κάθε χρόνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλαλούμ στην Ευρώπη – Μπλόκαρε το σύστημα πληρωμών της Visa



    ΣΧΟΛΙΑ