• Business

    Τι συμβαίνει με την Kathie Wood; Γιατί αγοράζει μετοχές της General Motors και πουλάει Tesla;

    • Ελπίδα Οικονομίδη

    Cathie Wood


    Στην κατοχή της  Kathie Wood βρέθηκαν μετοχές της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίαw General Motors Co, ενώ παράλληλα πουλάει μετοχές της Tesla.

    Αν και έγινε γνωστή ως μία από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητες στον χώρο του active fund management για την προτίμησή της σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην «ανατρεπτική καινοτομία εξασφαλίζοντας μεγάλα κέρδη, η κατάρρευση του τεχνολογικού κλάδου φαίνεται να οδηγεί σε γρήγορη απώλεια αυτών των κερδών.

    Τα επιτόκια που συνεχώς αυξάνονται και προκαλούν αστάθεια στην πορεία των τιμών των  μετοχών καθώς και η ανησυχία για την οικονομία περιορίζουν τον κερδοσκοπικό ενθουσιασμό, θέτοντας σε κίνδυνο τις μετοχές των εταιρειών που στοιχηματίζουν σε νέες τεχνολογίες. Το ARKK, το fund της Wood, έχει υποχωρήσει περισσότερο από 70% σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του 2021.

    H αγορά μετοχών της GM

    Η εταιρεία της Wood ARK Investment Management LLC αγόρασε 158.187 μετοχές της General Motors σε μια συναλλαγή αξίας μόλις 6 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία συναλλαγών της εταιρείας, με την ARK Autonomous Technology and Robotics ETF να πραγματοποιεί την αγορά.

    Παράλληλα, μετοχές στις οποίες είχε επενδύσει κατά το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με το Bloomberg, τις πουλάει, όπως αυτές των ηλεκτρικών οχημάτων bellwether Tesla Inc.

    Αν και πρόκειται για μία παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία, η GM επενδύει στην τεχνολογία αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, όπως ακριβώς και η Tesla.

    Αντίθετα, η πώληση των μετοχών της Tesla από τη Wood, δεν είναι κάποια αξιόλογη είδηση, καθώς είναι συχνό φαινόμενο να αγοράζει και να πουλάει μετοχές το fund της.

    Οι επενδυτές την εμπιστεύονται

    Παρά την πτωτική πορεία του Ark Innovation ETF, η Γουντ φαίνεται ότι απολαμβάνει ακόμα την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

    Παρά την υποχώρηση άνω του 50% μέσα στο 2022, το ETF σημείωσε καθαρές εισροές φέτος. Τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της νύχτας έδειξαν ότι πρόσθεσε άλλα 41 εκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, με το ARKK να είναι περίπου 2,8% υψηλότερα στις πρώτες συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, καθώς η πρόσφατη πτώση των μετοχών πήρε μια ανάσα.

    Παράλληλα, υπάρχουν κι άλλα funds της Γουντ που δεν έχουν χάσει την υπεραπόδοσή τους, γι’ αυτό το λόγο και η ίδια πρόσφατα επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στις νέες τεχνολογίες, αναφερόμενη σε δυνατότητες που έχουν οι εταιρείες  Zoom Video Communications Inc. και της Microsoft Corp.

    Διαβάστε επίσης:

    Pfizer: Αποκτά την Biohaven Pharmaceutical έναντι 11,6 δισ. δολαρίων

     

    H Netcompany-Intrasoft σε νέο έργο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας



    ΣΧΟΛΙΑ