• Business

    Pfizer: Αποκτά την Biohaven Pharmaceutical έναντι 11,6 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Μπουρλά για COVID-19: Σε έναν χρόνο επιστρέφουμε στην κανονικότητα

    Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer


    Η Pfizer δήλωσε ότι θα εξαγοράσει την Biohaven Pharmaceutical Holding έναντι 11,6 δισ. δολαρίων σε μετρητά, προκειμένου να εντάξει στο χαρτοφυλάκιο της εγκεκριμένο φάρμακο κατά της ημικρανίας.

    Συγκεκριμένα, η Pfizer θα πληρώσει 148,50 δολάρια ανά μετοχή για το σύνολο των μετοχών της Biohaven που εδρεύει στο Κονέκτικατ, στην οποία είναι ήδη μέτοχος.

    Οι μέτοχοι της Biohaven, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer, θα λάβουν 0,5 μετοχές της νέας εταιρείας New Biohaven.

    Έχοντας κερδίσει δισεκατομμύρια από τις πωλήσεις του εμβολίου και της θεραπείας για τον Covid-19, η Pfizer έχει τους πόρους για να διαφοροποιηθεί πέρα από τα προϊόντα της πανδημίας που ενδέχεται να έχουν περιορισμένη ζήτηση καθώς αυτή τελειώνει.

    Η Pfizer θα αποκτήσει το φάρμακο rimegepant, που πωλείται ως Nurtec ODT στις ΗΠΑ και Vydura στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με ένα άλλο προϊόν που βρίσκεται υπό έρευνα, ένα ρινικό σπρέι και μαλακό τζελ κατά της ημικρανίας.

    Η Pfizer και η Biohaven συμφώνησαν τον Νοέμβριο να συνεργαστούν για την πώληση των δύο φαρμάκων εκτός των Η.Π.Α. Παράλληλα η Pfizer επένδυσε 350 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το 2,6% των κοινών μετοχών της Biohaven έναντι 173 δολ. ανά μετοχή.

    Ο κολοσσός των φαρμάκων πληρώνει υψηλό premium για την Biohaven, περίπου ένα τρίτο περισσότερο από τη μέση σταθμισμένη τιμή πώλησης της μετοχής των 111,70 δολαρίων τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με τη δήλωση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Pfizer: Τεράστια κέρδη στο α’ τρίμηνο χάρη στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού



    ΣΧΟΛΙΑ