• Τράπεζες

    Τι συμβαίνει με την HSBC και τις δραστηριότητες στην Ελλάδα – Τι αναφέρουν πηγές της Eurobank

    Νόελ Κουίν, επικεφαλής HSBC


    Κάτι τρέχει με την HSBC και το κομμάτι των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα….

    Σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Eurobank εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοράσει τις δραστηριότητες της HSBC στην Ελλάδα.

    Το διεθνές πρακτορείο φέρεται να μετέδωσε ότι «οι δύο τράπεζες βρίσκονται σε συνομιλίες», σημειώνοντας πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, αναφερόμενο σε υποτιθέμενο ενδιαφέρον της Eurobank για την απόκτηση του ελληνικού παραρτήματος της HSBC, το οποίο θα μπορούσε να κοστολογηθεί μέχρι και στα 100 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλοι «μνηστήρες».

    Πηγές της Eurobank ανέφεραν στο mononews.gr πως «δεν ισχύει» το δημοσίευμα.

    Ο επικεφαλής της HSBC, Noel Quinn, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την πορεία των αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2020. Η μετοχή της HSBC, που αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της από την Ασία, έχει χάσει φέτος περίπου το ένα τρίτο της αξίας της και η χρηματιστηριακή της αξία διαμορφώνεται σε 81 δισ. δολάρια.

    Ο διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού ομίλου της HSBC, Noel Quinn, επανεξετάζει την πώληση δραστηριοτήτων της τράπεζας που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα, με στόχο να ενισχυθεί η τιμή της μετοχής της και δεσμεύτηκε να παράσχει πιο αναλυτική ενημέρωση στο τέλος Δεκεμβρίου.

    Βέβαια ο κ. Quinn είχε εκφράσει και πέρυσι –πάλι με τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2019- τη δυσαρέσκεια του για την απόδοση της Ευρώπης την οποία είχε χαρακτηρίσει  «απαράδεκτη», καθώς πέρυσι τα συνολικά καθαρά κέρδη του τραπεζικού ομίλου ήταν μειωμένα  κατά   24%.

    Από πέρυσι λοιπόν, στο πλάνο ανακατατάξεων ήταν και οι δραστηριότητες στην Ελλάδα, καθώς η τράπεζα είχε ανακοινώσει δυναμική δραστηριοποίηση στο retail  και ειδικά στο κομμάτι των στεγαστικών δανείων, η οποία όμως δεν απέδωσε στο ελάχιστο.

    Ενδεχομένως η πανδημική κρίση να καθυστέρησε τις κινήσεις του κ. Quinn για την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων που δεν αποδίδουν. Ο ίδιος, με  την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του  τρίτου τριμήνου του 2020 δεσμεύτηκε να παράσχει αναλυτική ενημέρωση για τα επίμαχα σχέδια στο τέλος του τρέχοντος έτους

    Να σημειωθεί ότι η HSBC είναι ο τελευταίος διεθνής τραπεζικός όμιλος που διατηρεί δραστηριότητες λιανικής στην Ελλάδα με δίκτυο πέντε καταστημάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    HSBC: Επαναφέρει το γιγαντιαίο σχέδιο για 35.000 απολύσεις

    HSBC: Εισηγήσεις για έξοδο της τράπεζας από την αγορά λιανικής των ΗΠΑ

    Nέος πτωχευτικός: Σε ισχύ το δεύτερο εξάμηνο του 2021 – Τα κρίσιμα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ