• Business

    Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τα αποτελέσματα των Ελληνικών Πετρελαίων


    Ζημίες ύψους 11,8 εκατ. ευρώ προβλέπουν οι αναλυτές ότι εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο του 2015 η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, εξέλιξη που αποδίδεται στη δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου.

    Η κατάρρευση των τιμών του μαύρου χρυσού κατά το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς επηρέασε τα αποθέματα πετρελαίου του διυλιστηρίου, ωστόσο ο αντίκτυπος ήταν πιο ήπιος σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου.

    Τα οργανικά κέρδη ή τα καθαρά EBITDA, αν αφαιρεθούν οι απώλειες από τη μείωση της αξίας των αποθεμάτων, αυξήθηκαν κατά 10,2% και διαμορφώθηκαν στα 188,5 εκατ. ευρώ, καθώς ευνοήθηκαν από τα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης και την ευνοϊκή για το ευρώ ισοτιμία έναντι του αμερικανικού νομίσματος. 

    Οι προβλέψεις προέρχονται από τους αναλυτές των εταιριών Αlpha Finance, Axia Ventures Group, Eurobank Equities, Investment Bank of Greece, Nomura, UBS και Wood & Co. Η εισηγμένη θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της αύριο μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

    Η Ελληνικά Πετρέλαια λειτουργεί τα τρία από τα τέσσερα διυλιστήρια που έχει στην Ελλάδα. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην εξόρυξη πετρελαίου και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε κοινοπραξία που έχει κάνει με την ιταλική Edison.

    Σήμερα η τιμή της μετοχής έκλεισε σήμερα με πτώση 6,34%, στα 3,40 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ