• Business

    Τι κρύβεται από το ξέσπασμα της Ιντρακόμ του Σ. Κόκκαλη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)

    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)


    Δεύτερη συνεχόμενη και μάλιστα έντονα ανοδική συνεδρίαση η χθεσινή για την Ιντρακόμ ΙΝΤΚΑ 2,02% 3,54 του Σωκράτη Κόκκαλη.

    Είχε προηγηθεί την Παρασκευή που μας πέρασε +6,1% που έφερε την μετοχή από το 1,998 ευρώ στα 2,12 και χθες κλείσιμο στα 2,28 ευρώ με κέρδη 7,55%, περιοχή που συνιστά υψηλά 23 μηνών.

    Η χθεσινή αντίδραση μάλιστα έγινε με όγκο, καθώς άλλαξαν χέρια 886 χιλιάδες κομμάτια.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις από παλαιό μεγαλοστέλεχος του ομίλου, χωρίς να επιβεβαιώνεται κάτι.

    Γεγονός είναι πάντως, όπως παρατηρούν χρηματιστηριακές πηγές, ότι ο όμιλος είχε μείνει πίσω σε σχέση με την πορεία της αγοράς με κέρδη από την αρχή του χρόνου ούτε 26%.

    Ταυτόχρονα, η κεφαλαιοποιηση του διαμορφώνεται στα 190 εκατ. ευρώ, όταν με βάση τα αποτελέσματα του 2022 μόνο τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώνονται στα 183 εκατ. ευρώ και η αξία των ακινήτων υπερβαίνει τα 55 εκατ. ευρώ.

    Ταυτόχρονα, την περίοδο αυτή τρέχει η δημόσια πρόταση προς την Κλουκίνας Λάππας.

    Στόχος είναι τα πιο εμπορικά ακίνητα και οικόπεδα να παραμείνουν στον Όμιλο της Ιντρακόμ ως επενδυτικά ακίνητα, και τα λιγότερο εμπορικά / αξιοποιήσιμα να πωληθούν απελευθερώνοντας κεφάλαια τα οποία θα κατευθυνθούν για μείωση του δανεισμού και νέες επενδύσεις.

    Απώτερος σκοπός είναι η συγχώνευση της Ιντρακόμ Properties μέσω απορρόφησης της Κλουκίνας Λάππας  και η μετονομασία της εταιρείας σε ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΚΙΝΗΤΑ (Intracom Properties), υπό τη σαφή πρόθεση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ όπως η εταιρεία που θα προκύψει από την ως άνω συγχώνευση παραμείνει εισηγμένη στο Χ.Α.

    Η δημόσια πρόταση ολοκληρώνεται στις 28/4.

    Κατά τα άλλα, στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων η διοίκηση του ομίλου υπό τον Σωκράτη Κόκκαλη έκανε λόγο για δρομολόγηση επενδύσεων 500 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος ευνοείται με περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ από την πώληση της Ιντρακόμ Defense.

    Από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων ο κ. Κόκκαλης είχε υποστηρίξει ότι η μοναδική δραστηριότητα του ομίλου αυτή τη στιγμή είναι στον κλάδο επενδύσεων σε διάφορες εταιρείες, είτε πρόκειται για ελληνικές είτε για αλλοδαπές, τις οποίες αξιολογεί ανάλογα με την πιθανή τους απόδοση.

    Διαβάστε επίσης

    Σωκράτης Κόκκαλης: Πώς προχωρά η εισαγωγή της Intracom Properties στο Χρηματιστήριο

    ΔΕΗ: Υιοθέτησε τις επτά αρχές του ΟΗΕ για ενδυνάμωση των γυναικών

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Δημοσιοποίησε την απόφαση-περίληψη της ΑΝΕΚ από την Attica Group



    ΣΧΟΛΙΑ