• Business

    Τι εκτιμά η Κέκροψ για την προσφυγή του Δημοσίου στο Άρειο Πάγο αναφορικά με την έκταση στο Παλαιό Ψυχικό

    Τι βλέπει η αγορά πίσω από το ράλι της Κέκροψ

    Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat


    Δύσκολα θα ανατραπεί η πριν λίγους μήνες απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία αναγνωρίζεται ότι ιδιοκτήτης της έκτασης των 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό (περιοχή Τουρκοβούνια) είναι η Κέκροψ, σύμφωνα με πηγές από την ίδια την εταιρεία.

    Όπως φαίνεται, ωστόσο, από την αίτηση του δημοσίου (6/12/19) ενώπιον του Αρείου Πάγου για την Αναίρεση της με αριθμό 3039/2019 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία δέχθηκε την έφεση της Κέκροψ και απέρριψε την αγωγή του ελληνικού δημοσίου, αναφορικά με την επίμαχη έκταση, η επί 31 χρόνια δικαστική διαμάχη δεν έχει ακόμα λήξει.

    Την σχετική ενημέρωση για τη νέα κίνηση του δημοσίου έκανε χθες η ίδια η εταιρεία real estate με ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομική άποψη που κυριαρχεί στην Κέκροψ είναι ότι η πράξη αυτή του δημοσίου έχει περισσότερο τυπικό χαρακτήρα.

    Το ιστορικό της δικαστικής διαμάχης ξεκινά με την αγωγή που άσκησε το ελληνικό δημόσιο ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την 01.12.1988, με την οποία διεκδικούσε την έκταση στην περιοχή Τουρκοβουνίων.

    Η Κέκροψ έχει βασικούς μετόχους τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με επικεφαλής και βασικό μέτοχο τον Γιώργο Περιστέρη, με ποσοστό 37,22% και τον όμιλο Ιντρακόμ του Σωκράτη Κόκκαλη με 34,315%. Ποσοστό 6,69% της εταιρείας έχει η Alpha Bank.

    Δεν είναι το σύνολο της έκτασης προς αξιοποίηση σημαντικό τμήμα του είναι δασικό όμως η εν λόγω έκταση βρίσκεται σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας, το Παλαιό Ψυχικό, και στο μεταξύ η αγορά των ακινήτων έχει περάσει σε θετικό πρόσημο. Στα λογιστικά βιβλία της Κέκροψ η αξία της εν λόγω έκτασης δεν αποτυπώνεται. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η Κέκροψ το 2017 αποτιμήθηκε μεταξύ 67,4 και 74 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ