• Business

    Τη δημιουργία «bad bank» για ενεργητικό 50 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Deutsche Bank

    • NewsRoom
    Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank σχεδιάζει τη δημιουργία μιας «bad bank» για assets δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ , δήλωσε τη Δευτέρα μια πηγή που βρίσκεται κοντά στο θέμα.

    Το σχέδιο που πρώτοι αποκάλυψαν οι Financial Times, περιλαμβάνει επίσης τη συρρίκνωση ή το κλείσιμο των επιχειρήσεων trading μετοχών εκτός Ευρώπης.

    Με τη δημιουργία μιας «bad bank» η γερμανική τράπεζα θα μεταφέρει ενεργητικό αξίας έως και 50 δισ. ευρώ, το οποίο θα αποτελείται κυρίως από παράγωγα και θα επιχειρηθεί να πωληθεί.

    Τα μέτρα αποτελούν μέρος μιας σημαντικής αναδιάρθρωσης της επενδυτικής τραπεζικής, μιας σημαντικής πηγή εσόδων για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η οποία αγωνίζεται να δημιουργήσει βιώσιμα κέρδη από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

    Η Deutsche Bank προσπαθεί να επανέλθει στην κερδοφορία, έχοντας βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών για κατηγορίες σχετικά με ξέπλυμα χρήματος και αφότου το σχέδιο για μια συγχώνευση με την Commerzbank ναυάγησε.

    «Οπως είπαμε στις 23 Μαΐου, η Deutsche Bank εργάζεται για να ληφθούν μέτρα για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού της, ώστε να βελτιωθεί η βιώσιμηκερδοφορία της. Θα ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους εάν και όταν απαιτείται», σημειώνεται σε δήλωσή της.



    ΣΧΟΛΙΑ