ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εργαζόμενοι στην Leroy Merlin της Ουκρανίας ζήτησαν σήμερα από την γαλλική εταιρεία, καθώς και άλλες θυγατρικές της Association Familiale Mulliez (AFM) που είναι παρούσες στην Ρωσία, όπως οι Auchan και Decathlon, να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους, την ώρα μάλιστα που το κατάστημα Leroy Merlin βομβαρδίσθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Κίεβο.
Ο λογαριασμός στο Instagram του Leroy Merlin στην Ουκρανία (leroymerlin.ua) δημοσίευσε σήμερα φωτογραφία του βομβαρδισμένου καταστήματος στην ουκρανική πρωτεύουσα με το σύνθημα “Σταματήστε τις πωλήσεις στην Ρωσία” και ένα link που παραπέμπει στην ιστοσελίδα openpetition.eu που ζητεί από την Adeo, την εταιρεία συμμετοχών του Leroy Merlin , να σταματήσει τις δραστηριότητές της στην Ρωσία.
Το εμπορικό κέντρο Retroville στο βορειοδυτικό Κίεβο βομβαρδίσθηκε την χθεσινή νύκτα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, σύμφωνα με την γενική εισαγγελία της Ουκρανίας, ενώ οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εξακολουθούν να προσπαθούν να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα.
“Ζητούμε εντόνως από την Adeo και την AFM να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στην Ρωσία, στερώντας τον επιτιθέμενο από την ευκαιρία της χρηματοδότησης της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, αναφέρεται στο κείμενο του openpetition.eu που συντάχθηκε στο όνομα της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων του ομίλου στην Ουκρανία.
Οι υπηρεσίες Τύπου της Adeo και της Leroy Merlin δεν αντέδρασαν σε αίτημα του AFP για σχολιασμό.
Προηγουμένως, η γαλλική εταιρεία είχε αρνηθεί να ανταποκριθεί σε αιτήματα σχολιασμού της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Η Ρωσία αντιπροσωπεύει το 18% της παγκόσμιας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Leroy Merlin.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Τα 9 χρόνια του Χρήστου Μεγάλου στην τράπεζα, τα γενέθλια και οι στόχοι του για την 5ετία 2026-2030
- Σ. Θεοχάρης (πρόεδρος ΕΔΑΕ): «Προτεραιότητά μας η προάσπιση της ειδικότητας και της Δημόσιας Υγείας»
- Αποκλειστικό: Όλο το παρασκήνιο για την παραίτηση των 13 στον ΕΟΔΥ – Η επιστολή “φωτιά” της 7ης Ιανουαρίου
- Βασιλική Τραούδα: Από διοικήτρια του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, νέα Πρόεδρος στον ΟΣΕΘ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.