• Business

    Θέλετε να βγάλετε πολλά λεφτά και να ζείτε καλά; Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να πάτε μέχρι την Μελβούρνη

    • NewsRoom


    H Aυστραλία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Έλληνες που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να ζήσουν και να εργαστούν στο εξωτερικό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως οι Έλληνες που κατοικούν στην Αυστραλία, αγγίζουν τους 700.000! Τόσο οι εργασιακές ευκαιρίες όσο και το επίπεδο ζωής βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα κι αυτό αποδεικνύεται πια με επίσημα στοιχεία.

    Στο πλαίσιο έρευνας που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, βαθμολογήθηκαν 140 από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου στις κατηγορίες της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης, της σταθερότητας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, καθώς και των υποδομών, βάσει τόσο ποιοτικών όσο και ποσοτικών παραγόντων. Οι βαθμολογίες κυμαίνονται από το 1 έως το 100, με το 1 να θεωρείται “απαράδεκτο” και το 100 “ιδανικό”. Η έρευνα αφορά πόλεις τις οποίες επισκέπτεται μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, είτε για τουρισμό είτε για διαβίωση.

    bathing boxes in Melbourne

    Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Μελβούρνη της Αυστραλίας αναδείχθηκε ως η πόλη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στον κόσμο.

    Η Μελβούρνη βαθμολογήθηκε άριστα για τις παροχές στον υγειονομικό τομέα της, την εκπαίδευση και τις υποδομές της ενώ στους τομείς του πολιτισμού και του περιβάλλοντος συγκέντρωσε 95,1/100 μονάδες. Οι 97,5 μονάδες που κατόρθωσε να σκοράρει στο συνολικό τελικό αποτέλεσμα, ανέβασαν τη Μελβούρνη στην κορυφή των 140 πόλεων που συμμετείχαν στην έρευνα.

    melbourne-australia-10
    Μελβούρνη, Αυστραλία

    Την πόλη της Αυστραλίας ακολούθησε η πρωτεύσουσα της Αυστρίας, η Βιέννη, η οποία συγκεντρώνοντας βαθμολογία 97,4 κατέλαβε τη 2η θέση ενώ απείχε μόνο κατά 0,1 της εκατοστιαίας μονάδας από την πρώτη θέση της κατάταξης.

    Βιέννη, Αυστρία
    Βιέννη, Αυστρία

    Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρέθηκαν δύο πόλεις του Καναδά, το Βανκούβερ και το Τορόντο αντίστοιχα, ενώ την πέμπτη θέση μοιράστηκε το Κάλγκαρι του Καναδά με τη πόλη της νότιας Αυστραλίας, την Αδελαΐδα. Στη φετινή έρευνα, το Σίδνεϊ παραχώρησε την 7η θέση που είχε λάβει το 2015, στο Περθ της δυτικής Αυστραλίας, πέφτοντας κατά πολύ από την πρώτη δεκάδα της κατάταξης.

    Τορόντο, Καναδάς
    Τορόντο, Καναδάς

    Άξιο αναφοράς είναι επίσης πως συγκριτικά με τα αποτελέσματα που έδιναν οι παλαιότερες μελέτες, αρκετές πόλεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχουν παρουσιάσει μία πολύ απότομη πτώση, δεδομένου πως η εξτρεμιστική τζιχαντιστική οργάνωση ISIS εξαπλώνεται συνεχώς σε όλες τις χώρες και πόλεις αυτών των περιοχών.

    Η Τρίπολη της Λιβύης, συγκέντρωσε μόνο 35,9/100 ενώ η Δαμασκός της Συρίας παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση όσον αφορά στη βιωσιμότητα, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση από τις 140 πόλεις που συμμετείχαν στην έρευνα. Σύμφωνα με τα στατιστικά, η Δαμασκός συγκέντρωσε 30,2 μονάδες σημειώνοντας μείωση κατά 26,1% στο διάστημα της τελευταίας πενταετίας. Αν και οι τουρίστες αδυνατούν να επισκεφτούν αυτές τις πόλεις εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης κλιμάκωσης των εχθροπραξιών, συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα αφού μέχρι πριν λίγα χρόνια παρουσίαζαν μία σχετικά σταθερή πορεία.

    Ακολουθούν οι 10 πόλεις με το καλύτερο βιωτικό επίπεδο στον κόσμο και η βαθμολογία που συγκέντρωσε η καθεμία από αυτές:

    1. Μελβούρνη, Αυστραλία: 97,5
    2. Βιέννη, Αυστρία: 97,4
    3. Βανκούβερ, Καναδάς: 97,3
    4. Τορόντο, Καναδάς: 97,2
    5. Κάλγκαρι, Καναδάς: 96,6
    6. Αδελαΐδα, Αυστραλία: 96,6
    7. Περθ, Αυστραλία: 95,9
    8. Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία: 95,7
    9. Ελσίνκι, Φινλανδία: 96,6
    10. Αμβούργο, Γερμανία: 95

    Διαβάστε ακόμη:

     

    http://www.mononews.gr/thelete-na-figete-sto-exoteriko-gia-doulia-dite-tis-19-polis-pou-tha-vgalete-ta-pio-polla-lefta/73814



    ΣΧΟΛΙΑ