• Business

    Θ. Δούρος (Dur): «Οριακή η κατάσταση στην αγορά – Γενναία μέτρα τώρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Dur Δούρος

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dur, Θεόδωρος Δούρος


    «Κραυγή αγωνίας» για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον εμπορικό κόσμο εκπέμπει ο επικεφαλής της βιομηχανίας ένδυσης Dur, Θεόδωρος Δούρος, τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις από την πλευρά της Πολιτείας για την στήριξη των επιχειρήσεων.

    Ο κ. Θεόδωρος Δούρος μιλώντας στο mononews.gr υπογραμμίζει πως η κατάσταση στην αγορά είναι οριακή, με κατανάλωση ένα σχεδόν μήνα μετά την άρση του lockdown να παραμένει υποτονική για την πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Fashion.

    «Πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», σημειώνει με έμφαση και προσθέτει πως αρκετοί έμποροι προχωρούν ήδη σε δραστική συρρίκνωση των προμηθειών για τον προσεχή Χειμώνα, καθώς υπάρχει αρκετή ανησυχία σχετικά με την πορεία ανάκαμψης της ζήτησης. Τα νούμερα των πωλήσεων, σημειώνει, είναι απογοητευτικά καθώς οι καταναλωτές παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αρκετά διστακτικοί στα χρήματα που ξοδεύουν.

    Τα βλέμματα όλων τώρα, επισημαίνει ο μετοχικός και διοικητικός ηγέτης της πατρινής εταιρείας είναι στραμμένα στην αξιοποίηση των πόρων που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ τονίζει πως είναι σημαντικό η στήριξη να μην προέλθει μέσα από νέα δάνεια, αλλά με κάποιους είδους «έμμεσης χρηματοδότησης». Για να συμπληρώσει: «Θα μπορούσε για παράδειγμα το Κράτος να στηρίξει την εργασία στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, αναλαμβάνοντας για παράδειγμα τις ασφαλιστικές εισφορές ή να επιδοτεί ένα μέρος της μισθοδοσίας για κάποιο διάστημα ή θα επανέλθουν ρυθμίσεις τύπου 100 δόσεων αφού η επιστροφή στα προ κορονοϊού επίπεδα θα πάρει τουλάχιστον δυο με τρία χρόνια. Αυτά είναι μέτρα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

    «Η αναβολή των υποχρεώσεων που συσσωρεύθηκαν στο διάστημα του lockdown για κάποιους μήνες», συνεχίζει, «τη στιγμή που οι υπόλοιπες ρυθμίσεις τρέχουν κανονικά είναι ημίμετρα και δημιουργούν ανασφάλεια». Σύμφωνα με τον κ. Δούρο, η προσφυγή σε νέο τραπεζικό δανεισμό δεν αποτελεί βιώσιμη εναλλακτική κυρίως για τις μικρομεσαίες που βρίσκονται σε οριακό σημείο. «Η έννοια του δανεισμού», λέει, «δημιουργεί ανατριχίλα στον επιχειρηματικό κόσμο γιατί ανεξάρτητα πρέπει να περάσει από ένα αυστηρό τραπεζικό σύστημα».

    «Αναπροσαρμογή ενοικίων»

    Όσον αφορά στα μέτρα που έχει λάβει, η διοίκηση της Dur για να θωρακίσει τις εργασίες της οικογενειακής επιχείρησης εστιάζονται στην εξοικονόμηση κόστους. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην αναπροσαρμογή των μισθωμάτων στα ακίνητα που στεγάζουν τα καταστήματα της ιστορικής βιομηχανίας. Όπως λέει ο κ. Δούρος, έχει στείλει ήδη σε κάποιους ιδιοκτήτες επιστολές, με τις οποίες ζητά την μείωση των μισθωμάτων κατά 40% μέχρι τέλος του έτους. Πρόκειται για καταστήματα που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα μετά την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ