• Business

    Tesla: Νέα μείωση των τιμών στα Model 3 και Model Y

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Η Tesla μείωσε τις τιμές αρκετών από τα μοντέλα της για άλλη μια φορά, σε μια ένδειξη ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk είναι πρόθυμος να θυσιάσει την κερδοφορία ενόψει των αυξανόμενων επιτοκίων που μπορεί να μειώσουν τη ζήτηση των καταναλωτών.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία, με έδρα το Όστιν του Τέξας, ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι η τιμή του Model Y μεγάλης εμβέλειας με κίνηση σε όλους τους τροχούς θα μειωθεί κατά 5,6% στα 49.990 δολάρια, ενώ η τιμή του Model Y Performance θα μειωθεί κατά 5,2% στα 53.990 δολάρια. Το κόστος του Model 3 με κίνηση στους πίσω τροχούς θα μειωθεί κατά 4,7% στα 39.990 δολάρια.

    Tesla Cuts Prices Again | Ahead of first quarter earnings, Tesla trims prices of various models
    Πριν από τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, η Tesla μειώνει τις τιμές σε διάφορα μοντέλα της

    Πρόκειται για την δεύτερη μείωση τιμών αυτόν τον μήνα, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να τονώσει τη ζήτηση μετά από αρκετά τρίμηνα απογοητευτικών παραδόσεων.

    Η Tesla βρίσκεται στη σπάνια θέση μεταξύ των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) να έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους για να ελιχθεί, καθώς παραδοσιακές εταιρείες, όπως η Ford Motor Co. και νεοεισερχόμενες, όπως η Rivian Automotive Inc. και η Lucid Group Inc. αγωνίζονται να κερδίσουν χρήματα σε χαμηλότερους όγκους.

    Μετά τις πρώτες μειώσεις τιμών που πραγματοποίησε η Tesla σε ολόκληρη τη σειρά της στις αρχές του έτους, ο Μusk είπε σε μια κλήση κερδών στις 25 Ιανουαρίου ότι οι παραγγελίες αυξάνονται με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με αυτό της παραγωγής.

    Αλλά η εταιρεία δεν μπόρεσε να διατηρήσει αυτή τη δυναμική προσφοράς-ζήτησης: οι παραδόσεις αυξήθηκαν περίπου 4% από το τέταρτο τρίμηνο και η Tesla παρήγαγε σχεδόν 18.000 περισσότερα αυτοκίνητα από όσα παρέδωσε στους πελάτες.

    Παρά τον δεύτερο γύρο εκπτώσεων στα Model S και X στις αρχές Μαρτίου, η Tesla παρέδωσε μόλις 10.695 από αυτά τα οχήματα το τρίμηνο, το χαμηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2021.

    Η Tesla πρόκειται να παρουσιάσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου την Τετάρτη στις ΗΠΑ, όπου οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στο πλήγμα των περιθωρίων κέρδους από τις προηγούμενες μειώσεις τιμών. Οι μειώσεις των τιμών θα πιέσουν τα μεικτά περιθώρια το 2023, ανέφεραν οι αναλυτές του Bloomberg Intelligence στην προεπισκόπηση των κερδών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Tesla: Νέα μέγα-βιομηχανική μονάδα στη Σαγκάη ετοιμάζει ο Έλον Μασκ

    Tesla: Μειώνει τις τιμές των αυτοκινήτων της για τρίτη φορά φέτος

    Tesla: Αύξηση 35% τον Μάρτιο οι παραδόσεις οχημάτων από το εργοστάσιο της Σανγκάης



    ΣΧΟΛΙΑ