• Business

    Tesla: Αύξηση 35% τον Μάρτιο οι παραδόσεις οχημάτων από το εργοστάσιο της Σανγκάης

    • NewsRoom
    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Άμστερνταμ.

    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας


    Το εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη παρέδωσε 88.869 οχήματα τον Μάρτιο με ετήσια αύξηση 35%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA).

    To κέντρο έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Σανγκάη έχει επικεντρώσει τώρα την προσοχή του στην ανάπτυξη προτύπων για τα οχήματα τελικής παραγωγής, αλλά και στην εξέλιξη του εξοπλισμού φόρτισης.

    Ο Ντέιβιντ Λου αντιπρόεδρος στον τομέα της μηχανικής λογισμικού της Tesla, επεσήμανε ότι οι ομάδες της εταιρίας στην Κίνα διασφαλίζουν ότι μπορούν να προσαρμόζουν προϊόντα στις ανάγκες των Κινέζων καταναλωτών.

    Το εργοστάσιο της εταιρίας στη Σανγκάη παρέδωσε 710.000 οχήματα το 2022, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 48% σε σύγκριση με το 2021.

    Η μεγαβιομηχανική μονάδα της Tesla στη Σανγκάη ιδρύθηκε το 2019, ενώ πρόκειται για την πρώτη μεγαβιομηχανική μονάδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που λειτουργεί εκτός των ΗΠΑ, με ένα ποσοστό βιομηχανικής αλυσίδας τοπικού τύπου 95%, ενώ ποσοστό 99,99% των εργαζομένων της είναι Κινέζοι.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Quest: Στο 1,031 δισ. ευρώ οι ενοποιημένες πωλήσεις το 2022 – Πρόταση για μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή

    Jumbo: Στις 7 Ιουνίου η ετήσια ΓΣ – Πρόταση του ΔΣ για μη διανομή περαιτέρω μερίσματος για το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ