• Business

    Tesla: Μειώνει ξανά τις τιμές για όλα τα μοντέλα της στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Άμστερνταμ.

    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας


    Η Tesla  μειώνει ξανά τις τιμές για  όλα τα οχήματά της στις ΗΠΑ, αφού οι αλλαγές στις τιμές καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου απέδωσαν σταδιακά κέρδη.

    Η εταιρεία έκανε έκπτωση σε κάθε έκδοση των ηλεκτρικών της οχημάτων Model 3 και Y μεγαλύτερου όγκου κατά τουλάχιστον 1.000 δολάρια,  και στις εκδόσεις των ακριβότερων οχημάτων Model S και X κατά 5.000 δολάρια. Παρουσίασε επίσης μια νέα βασική έκδοση του Model Y που ξεκινά από 49.990 δολάρια.

    Αυτή είναι η δεύτερη ευρεία μείωση για την Tesla φέτος, μετά από περικοπές στη σειρά προϊόντων στα μέσα Ιανουαρίου.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ίλον Μασκ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να θυσιάσει την κερδοφορία της Tesla για να συνεχίσει να αναπτύσσεται ενόψει της αύξησης των επιτοκίων και μιας πιθανής ύφεσης . Η εταιρεία βρίσκεται στη σπάνια θέση μεταξύ των κατασκευαστών EV που έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους για να συνεργαστεί, καθώς κατεστημένοι φορείς, όπως η Ford Motor Co. και νεότεροι νεοεισερχόμενοι, όπως η Rivian Automotive Inc. και η Lucid Group Inc. αγωνίζονται να βγάλουν χρήματα σε χαμηλότερους όγκους.

    Μετά τις πρώτες μειώσεις τιμών της Tesla σε ολόκληρη τη σειρά στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο Μασκ ανέφερε τον περασμένο Ιανουάριο πως οι παραγγελίες εκτελούνταν με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό παραγωγής. Αλλά η εταιρεία δεν μπόρεσε να διατηρήσει αυτή τη δυναμική προσφοράς-ζήτησης: Οι παραδόσεις αυξήθηκαν περίπου 4% από το τέταρτο τρίμηνο και η Tesla παρήγαγε σχεδόν 18.000 περισσότερα αυτοκίνητα από όσα παρέδωσε στους πελάτες.

    Παρά τον δεύτερο γύρο εκπτώσεων στα Model S και X στις αρχές Μαρτίου, η Tesla παρέδωσε μόλις 10.695 από αυτά τα οχήματα το τρίμηνο, το χαμηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2021.

    Μετά τις τελευταίες αλλαγές, η Tesla έχει πλέον μειώσει την τιμή καθενός από αυτά τα οχήματα κατά τουλάχιστον 20.000 δολάρια και έως και 34.000 δολάρια από την αρχή του έτους.

    Η εταιρεία με έδρα το Όστιν του Τέξας θα αναφέρει τα κέρδη της στις 19 Απριλίου.



    ΣΧΟΛΙΑ